Гигс: Рашфорд ще започне да вкарва отново


И. Ангелов

Гигс: Рашфорд ще започне да вкарва отново

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс заговори за младата звезда на тима Маркъс Рашфорд. Според бившото уелско крило младокът трябва да се върне към основите на футбола за да върне головете си. Последното попадение на Рашфорд дойде през септември, когато той получи място на крилото:

"Има един проблем с това да се развиеш рано във футбола, и това е, че изпускаш някой от основите на играта, на които учат младите играчи и в това се прогресира по-бавно - започва се от младежката система, през резервите и бавно се въвежда в първия отбор. 

"Ние всички искаме да видим момчета от академията да пробият през нивата, но трябва и да разберем за проблемите, които могат да имат когато го направят. Накратко, тези момчета пропускат важно обучение от младостта си.

"Сега той не е вкарвал от онзи мач с Лестър на 24 септември и като всеки реализатор той мисли за това. Но такива периоди са често срещани за младите. Надявам се той да не страда от това. Той е отличен млад играч, който заслужи да пробие в Юнайтед. Един ден той ще е централен нападател и това е най-силната му позиция, но сега той трябва да се нагажда към вече бетонираните играчи - и за мен беше така. Той знае, че трябва да прекара време в свикване с играта на крилото."

  Сподели
96