Мхитарян: Никога няма да забравя момента, в който облякох червената фланелка


Н. Гавазов

Мхитарян: Никога няма да забравя момента, в който облякох червената фланелка

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Хенрих Мхитарян заяви, че не съжалява за решението си да се отправи на "Олд Трафорд" през миналото лято.

"В началото на този сезон получих травма и нямах много шансове за игра. Ще е честно да кажа, че стартът на моя живот в Манчестър не бе идеален. След това аз претърпях още много неуспехи, но никога не се предадох. Продължавам да работя всеки ден, за да помогна на отбора по пътя към успеха", заяви Мхитарян.

"Ако попитате моята майка и моите сестри, те ще ви кажат, че съм много суров. Мога да бъда много сериозен. Но, честно, много съм щастлив от това, в какво направление преминава моят живот. Винаги съм мечтал да играя за най-големия отбор в света", добави арменецът.

"В началото изглежда нереално, когато твоите мечти са близко до изпълнението им. След няколко дни на неопределеност Манчестър Юнайтед потвърди своя интерес, тогава се обади Ед Удуърд. Той ми каза, че в клуба се интересуват от мен. Можете да си представите, колко много бях възхитен от тази възможност!", каза още Мхитарян.

"Докато моят агент договаряше трансфера, аз имах време, за да обмисля наличните варианти. Разбирах, че ми е добре в Дортмунд, а заминаването оттам и опитът за постигане на успех в Манчестър Юнайтед е истинско предизвикателство. Но не искам като остарея да съжалявам за нещо. Бях готов за трансфера", продължава полузащитникът.

"Когато сделката бе съгласувана и седнах на масата, за да сложа подписа си под договора с Юнайтед, внезапно осъзнах, че наистина правя важна крачка и се отправям към Висшата лига", каза още арменският национал.

"Никога няма да забравя този момент и никога няма да забравя, как облякох червената фланелка на Манчестър Юнайтед преди първата си тренировка в клуба. Бях толкова щастлив и горд, че постигнах това в кариерата си", завършва Мхитарян.

 

  Сподели
159