Арсенал е с най-добра производителност, Юнайтед е сред най-лошите


Н. Гавазов

Арсенал е с най-добра производителност, Юнайтед е сред най-лошите

Манчестър Юнайтед е сред отборите, които най-лошо се възползват от положенията си за гол. Според информацията, по-зле в това отношение са само Уест Хем и Саутхемптън. А най-ефективен е Арсенал.

Напомняме, че неотдавна мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо определи Юнайтед като един от отборите с най-малко късмет. Може би португалецът само ще укрепи своето мнение след мача с Уест Хем, в който "дяволите" нанесоха 17 удара по вратата на "чуковете", но в крайна сметка направиха само 1:1.

Този мач напомня на мачовете с Бърнли и Стоук. В тези два мача Юнайтед нанесе 62 удара по вратите на съперниците си, но вкара един-единствен гол.

През този сезон Юнайтед е създал 164 положения за гол, но е реализирал само 18. Това означава, че хората на Моуриньо се нуждаят от средно по 9.1 положения, за да превземат вратата на съперника. По-лоши са показателите на Уест Хем (137 положения, 14 гола, 9.7 положения/гол) и Саутхемптън (152,13, 11.7).

Най-ефективен от Висшата лига е Арсенал. "Артилеристите" са създали 139 положения за гол и са вкарали 28 попадения (5 положения/гол). Следва Челси (164, 29, 5.7) и Лестър (97, 16, 6.1).

Интересното е, че при ситуации "един на един" лидер е Манчестър Сити (60.61%), следва Ливърпул с 58.06%, а на трето място е Манчестър Юнайтед 30.77%.

Най-разточителният футболист в Лигата пък е Златан Ибрахимович, който е пропилял три пъти повече положения за гол от всеки друг футболист в първенството.

 

  Сподели
99