Ибра: Тръгнах от гето, сега имам статуя


И. Ангелов

Ибра: Тръгнах от гето, сега имам статуя

Нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович заяви, че винаги е знаел, че ще "превземе света" когато беше запитан за честта от това Шведската футболна асоциация да издигне паметник в негова чест пред "Френдс Арена" в Стокхолм. Официалната страница на "червените дяволи" цитира думите на Ибра:

"Аз идвам от малък квартал в Малмьо - гетото, както му казват - и получавам статуя в столицата на Швеция. Не вярвах, че ще постигна точно това, защото чувствах нещо различно. Не се чувствам като другите играчи, заради това от къде идвам. Вярвах само, че ще превзема света, това е сигурно.

"Обикновено получаваш статуя когато починеш, но аз съм жив. Това е невероятно. Супер щастлив съм. За мен е чест. Швеция е родината ми и каквото и да правя, аз я представлявам. Винаги ще се връщам там. Не мога да я опиша с думи - цялата ми кариера. Беше голямо приключение с много неща, които се случиха и това е края. Получавам статуя. Не мога да искам повече."

Статуята на Златан ще бъде изработена от Петер Линде и ще бъде 2.7 метра, като изобразява играча с вдигнати ръце:

"Това ще е знак или движение от мач, типичен момент на Златан. Погледнах проекта и бях малко критичен защото исках статуята да е като мен - масивна, мощна, магия, уау! Всички тези комбинации исках да са там, но той свърши страхотна работа - той е страхотен артист. Той има негов начин да вижда нещата и направи символ, който ще е вечен."

  Сподели
89