Дженкинсън: Подценяват Алексис Санчес


И. Ангелов

Дженкинсън: Подценяват Алексис Санчес

Защитникът на Арсенал Карл Дженкинсън заговори, че е останал изумен от количеството работа, което върши Алексис Санчес в дефанзивната част от играта, освен че допринася към играта на "артилеристите" с голове и работоспособност в предни позиции. Официалната страница на Арсенал цитира бранителя:

"Удоволствие е да играеш зад играч като него. Когато е с топката той е фантастичен и хората знаят какво предлага той и какво може да донесе, а да видиш работоспособността му е страхотно. Хората подценяват колко здраво работи той понякога, защото гледат само това, което прави с топка в крака. Работоспособността му е феноменална. Винаги е добре да имаш такъв човек пред теб като бек, да имаш протекция.

"Последното нещо, което искаш от крилото, е да стои на върха или да прегърне тъча и да не помага дефанзивно. С Алексис, той ти помага в защита както може. Беше удоволствие да играя с него, защото до сега не сме играли заедно. 

"Не е само Алексис, обаче, целият отбор е пълен с играчи от световна класа. Това е атмосфера, в която искаш да играеш. Аз искам да съм сред играчи с такива характеристики, с такъв статут, защото смятам, че така ще покажа най-доброто от себе си като футболист. 

"Кой не би искал да е на терена с такива играчи? Аз ги гледам от скамейката вече цяла вечност защото дълго бях аут. Но да се върна на терена и да играя с момчетата очаквах дълго време и се наслаждавам на всеки момент сега."

  Сподели
97