Клоп: Успехът на Матип не ме изненадва


И. Ангелов

Клоп: Успехът на Матип не ме изненадва

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали влиянието, което Джоел Матип има над неговия отбор, като сподели, че той не е изненадан от бързото налагане на футболиста на "Анфийлд" като се вземе предвид желанието му да се справя добре. Преди срещите от поредния кръг на Висшата лига Клоп каза:

"Ако кажа, че съм изненадан, това ще се разчете като знак, че съм имал негативни очаквания, а случаят не е такъв. От първия момент, в който си помислихме за него, ние знаехме ситуацията, знаехме готовността му да смени клуба и да дойде в Ливърпул, всичко. 

"Бяхме убедени, че ще го направи. Не го направихме просто защото той беше свободен агент без пари. Нищо подобно. Това беше просто плюс. Това е всичко. Не сме изненадани. Помислихме си, че точно така ще заработи и затова правиш трансфери. Всичко останало е негова работа. Той е много хладнокръвен. Много. Не е много разговорлив, бих казал. Това помага.

"Той е много уверен. В първите няколко седмици каза: 'Мисля, че мога да помогна на отбора', така че е уверен. Това е добре. Това ни трябва. Останалото е качеството, което имаш и помощта от колегите."

  Сподели
91