Моуриньо: Марсиал трябва да грабне шанса си


И. Ангелов

Моуриньо: Марсиал трябва да грабне шанса си

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че Антони Марсиал трябва да опита да вземе максимума от своите възможности за изява, или рискува негов колега да открадне мястото му като титуляр. Френското крило не успява да повтори формата си от миналата година и има само 2 гола в 13 мача за Специалния:

"Начинът, по който играеше отбора миналата година - и не казвам, че е бил по-лош или по-добър, беше различен. Вероятно по-удобен за Антони. Вероятно той се е чувствал по-комфортно да играе по този начин и с такава интензивност, в такъв ритъм на владение на топката и подавания. Така че му трябва време, вероятно. 

"Но в нашия състав за тези позиции имаме Мкхитарян, Джеси Лингард, Мемфис Депай, Хуан Мата, Маркус Рашфорд, Марсиал. Това може би са местата, на които имаме повечко опции. И трябва, когато имаш възможност, когато имаш две или три възможности, да захапеш кокала, защото някой ще дойде и ще го вземе. 

"Те са приятели и колеги, работят заедно всеки ден, но в крайна сметка се борят за места помежду си и искат шанс за игра. Можем да подобрим точковия актив. Другите отбори могат да загубят точки. През сезона има моменти, в които всичко е срещу теб, а след това всичко идва в твоя полза. 

"Знаем, че състезанието не е свършило, но реалността е, че сме на разстояние от върха и има много качествени отбори. Това е трудно първенство, ще играем мач за мач и ще видим какво ще стане."

  Сподели
101