Микел: Ще потърся нов отбор през януари


И. Ангелов

Микел: Ще потърся нов отбор през януари

Полузащитникът на Челси Джон Оби Микел обяви, че ще потърси изход от отбора през януарския трансферен прозорец тъй като не получава достатъчно игрово време при Антонио Конте. Нигериецът е вторият най-дълго служил играч в клуба в момента след Джон Тери, но той намекна за спречкване с Конте заради Олимпийските игри:

"Никога не съм бил човек, който си търси оправдания. Не се крия от отговорностите си. Да, когато хората кажат: 'Той отиде на Олимпийските игри' и 'той не проведе предсезонна подготовка с тима', и новият мениджър дойде и вероятно не беше щастлив, че съм на Олимпийските игри и смята, че не ме е грижа за отбора.

"Не искам да си търся оправдание. В крайна сметка аз трябва да тренирам здраво и да се опитам да променя мнението на мениджъра. Ако това не се случи, това е положението. Ще дам всичко от себе си и ще съм готов ако той иска да ме включи. Ще видим какво ще стане през януари.

"Аз бях част от най-силните години на този отбор. Челси не беше печелил Шампионска лига преди това, а аз бях там и бях Играч на мача на финала. Вписал съм името си в историята на този клуб и съм спечелил много трофеи. Изиграх над 400 срещи и нямам за какво да съжалявам. Всичко съм постигнал.

"Все още искам да побеждавам и да помагам на отбора. Играчите понякога се местят и аз не се безпокоя за януари. Ще разговарям с клуба за най-доброто разрешение. Мога да кажа много неща, които ще ми донесат неприятности, затова засега ще мълча."

  Сподели
97