Джерард разкри причините за пенсионирането си


И. Ангелов

Джерард разкри причините за пенсионирането си

Стивън Джерард разкри пред BT Sport най-важните фактори зад неговото решение да обяви края на състезателната си кариера. Според него това е поради факта, че той не може да се представя на нужното ниво за стандартите, които сам си е поставил. Бившият играч на Ливърпул и ЛА Галакси е почувствал спад във формата си и това е било катализатор на неговите действия:

"Има няколко причини да обявя края. Винаги си наясно, че идва това време. Тялото ти започва да говори с теб, болките и разтяганията стават все по-чести и това как се чувстваш на терена се променя, а през последните няколко години аз се намирам все по-бавен. 

"Общо взето, аз не мога да предоставя това, което преди правех и това носи разочарование с времето. Освен това слушах хората през годините, важни хора за играта, на които вярвам и уважавам - те ми казваха: 'винаги си тръгни с малко останало в теб, не стой прекалено дълго и не играй прекалено дълго, защото ще стане срамно'. Чувствам, че този момент не е далеч и затова сега е правилното време.

"Това не е един момент, а по-скоро период. Мисля, че последните ми 3 или 4 месеца в Галакси получавах прекалено много контузии. Не се чувствах достатъчно добре, както преди, и мачовете става все по-трудни. 

"Настроението, жегата, влагата, пътуванията, всичко това ми влияеше, така че това беше период, а не един момент. Като казвам това, имах и няколко мига, в които си казвах 'аз не играх добре днес', или 'този се справи по-добре от мен', а аз не обичам да мисля такива неща, поради което и този момент е подходящ за мен."

  Сподели
94