Моуриньо: Ще продължим договора на Ибра


И. Ангелов

Моуриньо: Ще продължим договора на Ибра

Златан Ибрахимович ще остане в Манчестър Юнайтед до края на следващия сезон, стана ясно днес на пресконференцията преди срещата на "червените дяволи" в Лига Европа. Жозе Моуриньо потвърди, че от клуба е взето решение да се продължи престоя на нападателя с още една година. Официалния сайт на Юнайтед цитира:

"Ситуацията на Златан е проста. Той има договор за една година с опция за още една и от клуба са щастливи с него. Ще се възползваме от опцията за още една година, така че след 2 години той ще може да прави каквото си иска, защото е свободен. 

"Той е щастлив, отдаден и харесва живота като играч в Ман Юнайтед. Това вероятно е последното му голямо предизвикателство в кариерата и заради това е перфектно за него да остане тук още 18 месеца и след това да реши бъдещето си."

Ибрахимович има 8 гола в 14 мача за Юнайтед този сезон. По-рано през седмицата стана ясно, че от шведската ФА се планира издигането на статуя на Златан пред "Френдс Арена" след като той спечели Златната топка на Швеция за 11-ти път.

  Сподели
132