Гигс продължава да търси подходящ клуб


Н. Гавазов

Гигс продължава да търси подходящ клуб

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разказа, че продължава да търси клуб, който отговаря на неговите амбиции. Напускайки родния си клуб след три години работа като асистент, сега Гигс търси място, където да започне самостоятелна треньорска кариера. 42-годишният уелсец потвърди за преговори със Суонзи през миналия месец, но по всичко изглежда, че този вариант не съвпада с неговите амбиции.

"Общувах с тях, за това бях много близо до назначаване там. Диалогът с тях бе добър опит за мен, но както казах, не бе съдено да се договорим. Но също така говорих, че ако се намери отбор, който съответства на моите амбиции, който притежава същата философия и стил на работа, работа с младежите, която е истинска амбициозна, а самият клуб добре се управлява, тогава ще си поговоря с тях", заяви Гигс.

"Не мисля, че само клубът трябва да разговаря с теб. Ти също трябва да разговаряш с тях и ако те не ти подхождат, имаш пълното право да им откажеш. Понякога става дума за обикновена беседа, която може да премине в следващата крачка. Възможно е да последва презентация, с която да докажеш какво си научил по пътя на получаване на Про-лиценз за треньор. Така се получи и със Суонзи, аз много научих благодарение на събеседването си с тях. Мисля, че колкото повече преминеш през това, толкова по-добър ставаш", каза още уелсецът.

 

  Сподели
97