Гуардиола се радва за Туре


Н. Гавазов

Гуардиола се радва за Туре

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола похвали своя полузащитник Яя Туре, който осигури победата на "гражданите" с 2:1 над Кристъл Палас. До събота Туре имаше само един мач през този сезон, в който игра през лятото. Впрочем, оставяйки своите разногласия с агента на играча Дмитрий Селюк, Гуардиола се довери на Яя, поставяйки го в стартовия състав за срещата с Палас.

Туре напълно оправда доверието на мениджъра си, вкарвайки два гола, които осигуриха връщането на Сити на върха в класирането на Висшата лига. След успеха на "Селхърст Парк" Гуардиола потвърди, че разчита на Туре и в бъдеще.

"Толкова много се радвам за Туре, той е славно момче. Сега теглото му е наред и аз нямам никакви съмнения относно качествата му. Сами може да видите неговия характер и майсторство - той може да играе на всякакви позиции. Много се радвам за него и за семейството му. Сега имаме един играч повече, който ще ни помогне да постигнем целите си през този сезон", заяви Гуардиола.

"През последните два месеца той удивително се трудеше на тренировките. Неговото поведение бе превъзходно. Съотборниците му го обичат. Той е още едно момче, което ще ни помогне с ротациите в отбора", каза още испанецът.

 

  Сподели
84