Гуардиола се опитал да подмени Сити през лятото


Н. Гавазов

Гуардиола се опитал да подмени Сити през лятото

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е искал да закупи десет нови футболисти през лятото, но е изпълнил само наполовина своите планове. Напомняме, че през този месец излезе книгата "Пеп Гуардиола: Еволюция", написана от личния биограф на испанския специалист Марти Пернар. Там той разказва и някои интересни факти, имащи отношение към Сити.

Например, в книгата се говори, че Гуардиола специално е пътувал до Дубай през юни, за да проведе среща със собствениците на своя нов клуб относно плановете за лятна кампания. Хосеп е изразил своето безпокойство, че 12 от неговите 23 играчи са на 30 години и по-възрастни, а само четирима са под 25-годишна възраст.

Гуардиола показал на босовете на Сити свой списък от десет трансферни цели, сред които са флангови защитници и нападатели. От този списък "гражданите" успяха само да подпишат с Клаудио Браво, Джон Стоунс, Илкай Гюндоган, Нолитио и Лерой Сане, а в добавка Габриел Жезуш ще дойде в Манчестър през януари.

В същото време Сити така и не успя да закупи нито един флангови защитник, а също така не успя да се договори с Емерик Лапорт от Атлетик и Пиер-Емерик Обамеянг от Борусия Дортмунд.

Тъй като Гуардиола само частично изпълни своя план, а количеството на възрастните играчи на "Етихад" продължава да расте, може да се очаква, че в близко време Сити ще предприеме мащабни изменения.

 

  Сподели
98