Схемата 3-4-3 била четвърти вариант за Конте през сезона


Н. Гавазов

Схемата 3-4-3 била четвърти вариант за Конте през сезона

Мениджърът на Челси Антонио Конте призна, че схемата 3-4-3 е била едва четвърти вариант за игра през този сезон. "Сините" започнаха кампанията си с три поредни победи, но равенството със Суонзи и двете поражения от Ливърпул и Арсенал накараха Конте да смени игровия модел на отбора.

Пробвайки няколко варианта, италианският специалист се спря на 3-4-3. Преминавайки към тази схема, Челси постигна пет поредни победи с общ резултат 16:0 и се завърна в топ 4. Конте обясни действията си.

"Започнахме с друга схема, защото отначало аз исках да играя с 4-2-4. След това преминахме на 4-3-3, а също така играхме 4-2-3-1 - както през миналата година. Но забелязах, че при известно обстоятелства губим баланс. Никак не е добре, когато започнеш да пропускаш повече от съперника и да не си вкарваш положенията. Поради тази причина преминахме към 3-4-3 и мисля, че тя добре подхожда на нашия отбор. Според мен, това е правилният път, защото вкарахме много голове, създадохме много положения за гол, а и не допуснахме голове", заяви Конте.

 

  Сподели
84