Линч: Джерард ще премине в Селтик


И. Ангелов

Линч: Джерард ще премине в Селтик

Стивън Джерард ще напусна ЛА Галакси и вероятно ще премине в Селтик, съобщи една от бившите звезди на клуба Анди Линч. Договорът на бившия капитан на английския Ливърпул изтича през декември и той от дълго време се спряга именно с мърсисайдци. Сега обаче стана ясно, че може да се озове при Брендан Роджърс в Селтик:

"Когато чуваш слухове за големи играчи, които ще идват в Шотландия, обикновено си казваш: 'А, те никога няма да го вземат', но в този случай това е реалистична идея. Не мисля, че е налудничаво или слух. Мисля, че е много вероятно да видим Стивън Джерард в Селтик.

"Ако той реши да се върне, защото чух, че иска да започне да менажира, Селтик ще е перфектен за него. Решаващия фактор е, че той е истински човек от Селтик. Това ме изненада когато говорих веднъж с него на полувремето между Ливърпул и Стоук. Той сам започна темата за Селтик и бях развълнуван, че ми говори за това. Той каза: 'Това е моят отбор, него поддържам'.

"Очевидно той обича Ливърпул и не казвам, че би обичал Селтик повече. Но той разкри страстта си за Селтик и каза, че когато получи възможност би я разгледал, защото когато е бил млад това е бил неговият отбор. Бях изненадан как заговори за тима и за това, че би се замислил да премине тук. Особено сега с Брендан като треньор това е подходящо. Не мисля, че е невъзможно за феновете на Селтик да го очакват.

"Той ще е идеален в центъра, за да улесни нещата и отговорностите за Скот Браун. Понякога Браун има прекалено много работа и се очаква прекалено много от него. Ще е огромна разлика когато играем в Европа. Представете си Джерард във форма с Браун, това е един много добър отбор."

  Сподели
92