Моуриньо: Фенербахче игра финал в ШЛ, а ние приятелски мач


Н. Гавазов

Моуриньо: Фенербахче игра финал в ШЛ, а ние приятелски мач

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели мнение за срещата с Фенербахче от четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Както е известно, "червените дяволи" претърпяха поражение с 2:1 и се смъкнаха на трето място в класирането в квартета.

"Съперникът заслужи победата. Футболът е не само класа на играчи, но и усилия, себераздаване, игра над предела на възможностите. Отбор, който допуска гол след две минути игра, значи не е готов, психологически не е готов, не е концентриран", заяви Моуриньо.

"В такава атмосфера да дадеш на съперника да вкара бърз гол... Фенербахче искаше да с еокаже в такава ситуация. Те атакуват, защитават се, бавят играта, симулират, оказват натиск върху рефера, Но това е игра, а ние сами сме си виновни, че им позволихме да бъдат в тази ситуация", каза още португалецът.

"Реагирахме след втория гол и мисля, че можехме да постигнем друг резултат, но повече не заслужавахме. Футболът е игра на максимума на възможностите през всичките 90 минути", продължи Жозе.

"Проблемите ни започнаха от глобалното отношение към мача. Фенербахче игра финал в Шампионска лига, а ние полуприятелски мач. Така започна срещата. След това реагирахме, но трудно се играе с двама леви защитника на позицията на централните бранители. Няма как да си силен и доминиращ отбор без двама силни централни защитника. Създавахме положения, но не вкарвахме. Това е недостатъчно. Класирането за плейофите зависи от нас. Това е позитивен момент. Ще се класираме, ако спечелим двата мача", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
159