Венгер се опасява от труден ноември


Н. Гавазов

Венгер се опасява от труден ноември

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е на мнение, че ноемврийските мачове могат да станат индикатор за това, колко добре подготвен е отборът за борбата за титлата във Висшата лига. За 20 години работа на френския специалист в Арсенал, месец ноември по традиция е един от най-трудните за тима, а в последствие и определящ. В този период от време "артилеристите" печелят средно около половин точка на мач, което е значително по-малко от останалите месеци.

Днес Арсенал ще се изправи срещу Лудогорец в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, което едва ли особено ще затрудни лондончани, които в първия двубой унищожиха българския шампион със 75% от капацитета си. След това обаче предстоят мачове с много по-сериозни отбори в лицето на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Борнемут във Висшата лига, двубой с ПСЖ в Шампионска лига и среща със Саутхемптън в Купата на Лигата.

Венгер се надява, че този път отборът достойно ще се премине през предпоследния месец от календарната година.

"Сега пред нас има трудни мачове, очаква ни труден ноември и в края на месеца ще може по-добре да разберем на какво бихме разчитали през годината. В същото време имаме огромно желание и отлична настройка. Сплотени сме и притежаваме майсторство, а това са добри качества, които да ни помогнат в постигането на добри резултати всяка седмица. Победата над Съндърланд укрепи вярата ни в това, че винаги можем да отговорим на разстройващия ни резултат и да се проявим, когато играта не се развива така, както желаем. Като цяло вярвам, че отборът ще играе по правилния начин", заяви Венгер.

 

  Сподели
127