Клоп е на мнение, че отсъствието от Европа не дава предимство на Ливърпул


Н. Гавазов

Клоп е на мнение, че отсъствието от Европа не дава предимство на Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не е убеден, че отсъствието на мърсисайдци от евротурнирите е преимущество за неговия отбор в борбата за титлата във Висшата лига през този сезон. "Червените", освободени от участие на европейската арена, всяка седмица демонстрират свеж и енергичен футбол, който радва окото не само на феновете на отбора. В резултат на това Ливърпул е начело в класирането на Висшата лига, заедно с Манчестър Сити и Арсенал.

Тази седмица "червените" отново могат да се съсредоточат само върху тренировките си, докато Сити, Арсенал, Юнайтед и Тотнъм имат мачове в Европа в средата на седмицата. Клоп обаче не вижда предимство в това.

"Всеки говори за това, но на мен ми се струва, че в 80-90% от случаите шампиони на страните си стават отборите, които играят в Шампионска лига. Така се получава. Защо? Защото тези отбори притежават класа, могат да използват ротация, могат да дават почивки на играчите и там подобни. Понякога това дава предимство, но защо тогава лигата се печели от отбори, имащи напрегнати мачове в средата на седмицата? Може би в това се крие отговорът", заяви Клоп.

 

  Сподели
75