Моуриньо иска време и класни играчи


Н. Гавазов

Моуриньо иска време и класни играчи

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че той има нужда от време и от повече класни трансфер, за да постигне успехи с отбора. Жозе привлече четири звезди през лятото, включително и Пол Погба, чийто трансфер от Ювентус на стойност 89 милиона паунда установи нов световен рекорд. Португалецът обаче разбира, че отборът му е далече от идеала.

"Имаме нужда от време. Обикновена история: в някои клубове някои мениджъри имат всичкото време, което си пожелаят. От други клубове и мениджъри се очакват незабавни успехи. В нашия случай това е Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо. За мен това не е проблем. Не е точно, което искам, но така стоят нещата. Аз дойдох в клуб, без да имам Пол Скоулс, Райън Гигс, Рой Кийн или Брайън Робсън", заяви Моуриньо.

"Дойдох тук по-късно и намирам една добра група играчи, но много от тях не са завършен продукт. Те още не са готови. А други от тях, с изключение на Майкъл, са в период, в който са феноменални, но те не са на 24-25 години", каза още специалистът.

"Винаги идвам в отбори, които се намират в труден период. Никога не отивам в клуб, който побеждава, а ти само можеш да добавиш своите сол и пипер, да смениш направлението и пътят към успеха е открит. Аз винаги съм се сблъсквал с трудности", добави Жозе.

"Напуснах Порто, правейки ги европейски шампиони, напуснах Интер, правейки ги шампиони на Европа, напуснах Челси след две титли за три години и напуснах Реал след три полуфинала в Шампионска лига и титла", продължава мениджърът.

"След това дойдох в този клуб, който се намира в трудна ситуация, но това е отлична работа. Отговарям за своите думи, които произнасям от първия си ден тук - искаме да побеждаваме. В момента все още се сражаваме за победа в четири съревнования. Ще видим, колко можем да спечелим - четири, три, два един или нито един", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
389