Венгер е готов да премести Санчес на фланга


Н. Гавазов

Венгер е готов да премести Санчес на фланга

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер предупреди Алексис Санчес, че ще му се наложи да се върне на фланга, когато Оливие Жиру набере форма, за да попада в стартовия състав. Травмите на Жиру и Дани Уелбек на старта на сезона накараха Венгер да използва на позицията централен нападател Алексис Санчес. Чилиецът с всеки изминал мач се чувстваше все по-уверен в тази роля.

27-годишният футболист вкара осем гола в последните 11 мача на отбора, но Жиру вече се завърна от лазарета и в средата на седмицата игра срещу Рединг в рамките на Купата на Лигата, а вчера и срещу Кристъл Палас, отбелязвайки два гола срещу "орлите". Сега Венгер е готов да върне Санчес на фланга, защото схемата му на игра не предвижда двама нападатели.

"На мен ще ми се наложи да преместя Алексис, за да избегна проблеми с Йозил зад нападателя. Той (Йозил) не може да бъде прекалено дълбоко, защото тогава ще трябва да изпълнява и отбранителна работа. Това означава, че някой трябва да отиде на фланга. Само Санчес може да направи това", заяви Венгер.

  Сподели
90