Моуриньо: Погба може да стане феноменален централен защитник


Н. Гавазов

Моуриньо: Погба може да стане феноменален централен защитник

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели мнение за трудностите, с които се сблъсква Пол Погба на "Олд Трафорд", а също така заяви, че французинът може да смени своето амплоа.

"Той може да играе на няколко позиции. Проблемът не е в позицията му на терена и не е в тактиката. Трудностите са от това, че всеки футболист, пристигащ от друга страна, има нужда от време, за да се върне на своето най-добро ниво. Особено трудно е това за полузащитник", заяви Моуриньо.

Трудно е да играеш и да се адаптираш в новите реалности, но той е феноменален играч, има невероятен потенциал. Погба има години пред себе си, за да постигне прогрес в играта, така че надеждите и инвестициите на клуба са свързани с това той да стане суперфутболист през следващите седем-осем години", каза още португалецът.

"Той става все по-добър на всяко едно ниво. Това и чакахме. Не сме очаквали, че Пол ще показва невероятен футбол веднага след пристигането си. Ние вярваме в него и му внушаваме чувство на доверие. Погбе е уверен в себе си. Така, че добре се справяме с критиките. Той знае какво е това критика", добави специалистът.

"Погба е топ играч. Мисля, че той може да стане феноменален централен защитник - с неговия пас, игра във въздуха, с ловкостта с неговите габарити, с умението му да играе в отбрана и да излиза с топката от защитата", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
140