Бивш играч на Моуриньо: Юнайтед се нуждае от мощно обновяване


Н. Гавазов

Бивш играч на Моуриньо: Юнайтед се нуждае от мощно обновяване

Бившият футболист на Порто Дерлей, който игра за "драконите" под ръководството на Жозе Моуриньо, сподели мнение за ситуацията около своя бивш наставник. Според 41-годишният португалец от бразилски произход, проблемът е, че Жозе разполага със слаб отбор в лицето на Манчестър Юнайтед.

"Да, при Моуириньо малко се получава в Юнайтед. Очевидно е, че съставът е по-слаб от този на Челси и Манчестър сити. Разбираемо е, че Моуриньо работи над това, може би се опитва да накара футболистите по-бързо да прогресират. Но засега методите му не работят. А 0:4 е ужасен резултат", заяви Дерлей.

"Юнайтед подписа с три-четири водещи играчи, но съставът бе много слаб през миналата година, такъв и остана. Клубът се нуждае от по-голямо мощно обновление, нужни са звезди. Заради това Юнайтед се сблъсква с трудности в момента. А отбраната им просто е катастрофа. Според мен, отборът трябва да попълни тази линия с още 2-3 играчи", каза още бившият футболист.

"Ясно е, че ще е трудно да попаднат в тройката. Конкурентите са силни, футболистите са добре обиграни, например, както в Арсенал и Сити. Но все още ситуацията може да бъде променена. Юнайтед има сили да се изкачи нагоре в таблицата. Играчите не са лоши, просто голяма част от тях са технически по-слаби, отколкото тези в другите отбори", завърши Дерлей.

 

  Сподели
33