Газидис е убеден, че Арсенал удовлетворява претенциите на Санчес и Йозил


Н. Гавазов

Газидис е убеден, че Арсенал удовлетворява претенциите на Санчес и Йозил

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис увери феновете, че заплатите няма да станат проблем в преговорите с Месут Йозил и Алексис Санчес за новите договори. Както е известно, действащите съглашения на двамата най-скъпи играчи в историята на Арсенал изтичат в края на следващия сезон. Според слуховете, една от причините да не бъдат поднови съглашенията с двамата, каквато е практиката, са въпросите с възнагражденията на двамата, както и системата с бонусите.

Газидис обаче уверява, че Арсенал е способен да се конкурира с другите грандове и предлага на своите играчи едни от най-високите заплати на пазара.

"През последните сезони ние с успех успяваме да удържим своите ключови играчи, развиваме младежите и привличаме нови футболисти. От гледна точка на заплатите, сега започваме да се конкурираме с някои клубове около нас. Последователно увеличаваме инвестициите в заплатите, а също така и трансферните суми", заяви Газидис.

"Много е важно, че намалихме продажбата на играчите, защото така успяваме да удържим важните играчи. Имаме средства да плащаме пазарни цени, в резултат на което трансферната ни дейност рязко се намали. Не мога да влизам в дискусии с вас относно отделни футболисти, но мога да ви уверя, че в еднаква степен сме внимателни към всички членове на отбора. Мисля, че сами може да видите това. Освен това успяваме да привличаме някои от талантливите играчи в света, като Санчес и Йозил, чиято слава е с глобален характер. Създаваме отбор, който е способен да се бори за най-висшите награди във футбола, а нашата увереност по този въпрос само расте", каза още босът.

 

  Сподели
82