Гуардиола подготвя чистка


Н. Гавазов

Гуардиола подготвя чистка

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола възнамерява да се избави от всички играчи, които спечелиха титлата във Висшата лига през 2012 година. Напомняме, че този успех стана първи за "гражданите" от 44 години. Испанецът обаче желае да постига успеха по своему и със свои играчи, които по-добре да разбират неговата философия.

Според източника на информацията, Гуардиола е определил група от шест играчи от шампионския състав на Роберто Манчини, които трябва да си заминат като свободни агенти или да бъдат продадени.

Джо Харт и Самир Насри, които играят под наем, съответно за Торино и Севиля, вече са уведомени, че няма да бъдат приети в клуба. Също така Гуардиола не се нуждае от услугите на Пабло Сабалета, Гаел Клиши, Александър Коларов и Яя Туре. Ако всички те си отидат, от победоносния състав от 2012 година ще останат само Венсан Компани, Давид Силва и Серхио Агуеро, но и те трябва да докажат, че заслужават да останат.

Най-накрая, Пеп ще позволи да си тръгнат и няколко други играчи като Вили Кабайеро, Елиаким Мангала, Хесус Навас и Уилфрид Бони. Отказът от толкова голямо количество играчи означава, че през следващото лято ще станем свидетели на поразяваща въображението трансферна кампания от страна Сити, която ще има за цел създаването на нов отбор, готов да стъпи на европейския връх.

 

  Сподели
92