Гуардиола: По-скоро ще напусна, отколкото да променя стила си


Н. Гавазов

Гуардиола: По-скоро ще напусна, отколкото да променя стила си

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че по-скоро ще напусне клуба, отколкото да промени игровия си стил. Четири мача без победа, включително съкрушителна загуба с 4:0 от Барселона в Шампионска лига предизвикаха резонни въпроси към стила на Гуардиола във Висшата лига, която по своята динамичност и конкуренция няма равна ма себе си в световен мащаб и местата, където по-рано работи Гуардиола.

Испанецът обаче обещава да остане верен на себе си.

"Не мисля, че е най-доброто, когато мисля за промяна на своя стил. И знаете ли защо? Защото за седем години спечелих 21 трофея. Това са три трофея на година, спечелени с такава игра", заяви Гуардиола.

"Ако сте си мислили, че ще дойда тук и след три месеца всичко ще е отлично, че ще спечеля с 4:0 на "Камп Ноу" и ще доминирам над Меси, Суарес и Неймар, които нищо няма създадат, а Иниеста ще играе зле - не, не става така. Добър съм, но не толкова", каза още испанецът.

"Няма да се променя. Ако нещата не се получат в бъдеще, ако не се получат и през следващия сезон, ако не мога да работя в своя стил, аз ще се прибера у дома", завърши Гуардиола.

 

  Сподели
84