Гигс: Не мисля, че спадът бе неизбежен


Н. Гавазов

Гигс: Не мисля, че спадът бе неизбежен

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Райън Гигс не вярва, че кризата в отбора след напускането на Сър Алекс през 2013 година е била неизбежна. Напомняме, че "червените дяволи" станаха за последно шампиони през сезон 2012/13, а от тогава се смениха трима мениджъра.

"Не вярвам, че спадът бе неизбежен след напускането на Сър Алекс. Ние спечелихме Висшата лига, изпреварвайки най-близкия си преследвач с 11 точки. В този отбор имаше много победители, много водещи личности. Наистина, играчи като мен, Рио Фърдинанд, Неманя Видич и даже Патрис Евра бяхме близо до края на кариерите си, макар че Патрис и сега играе. Но при правилно комплектоване на състава ние можехме внимателно да преминем този етап да бъдем заменени от млади и гладни играчи с победния манталитет на Юнайтед", заяви Гигс.

"Вместо това, процесът по комплектоване на състава не премина добре в първото лято при Дейвид Мойс. не обвинявам Дейвид. Той дойде без каквито и да е знания за това, как работи този отбор. Тези, който преминаха през това, можеха малко да му помогнат, но мениджърът трябва с времето да придобие такива знания", каза още уелсецът.

Привличането на Маруан Фелайни в края на трансферния прозорец стана единствената голяма сделка за клуба, макар че имахме нужда от двама-трима големи играчи. Тогава стана ясно, че всичко върви не толкова гладко. Юнайтед и преди е подписвал с играчи в края на трансферния прозорец - Димитър Бербатов през 2008 година. Но този път всичко бе по-различно. Имаше повече паника", завършва Гигс.

 

  Сподели
76