Гуардиола обясни ситуацията с Агуеро и Компани


Н. Гавазов

Гуардиола обясни ситуацията с Агуеро и Компани

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола обясни решението си да остави Серхио Агуеро и Венсан Компани извън стартовия състав за мача с Барселона от третия кръг на Шампионска лига. Напомняме, че по-рано днес някои жълти издания в търсене на сензация гръмко обявиха, че испанецът е в конфликт с двамата и дори ще се разделя с тях.

Не закъсня и обяснението на Гуардиола, което, както се предполагаше, се оказа съвсем различно от версията на жълтата преса.

"Агуеро и Компани не влизат в плановете ми? Съгласно моите планове, Серхио и Венсан са част от бъдещето на Манчестър Сити. Компани не бе готов за мача. Отсъствието на Агуеро бе тактическо решение, ние искахме да укрепим средната линия. Аз исках да задържам топката на "Камп Ноу", защото когато топката е в теб, тя не е в Меси, Неймар или Суарес. Те са опасни и без топка, но по-малко. Разговарях със Серхио за това и той ме разбра. Той помогна на отбора в последните минути и именно за това остана сред резервите", заяви Гуардиола.

"Когато Агуеро реши да напусне Сити, това ще е негово решение. Когато следващия път решите, че Агуеро не влиза в плановете ми, по-добре ще бъде първо да ми се обадите или да позвъните на шефа на пресслужбата, защото може би ми нямате номера, а ние ще ви обясним къде е истината", каза още испанецът.

"Що се отнася до Компани, по-рано никога не съм се срещал с него. Това, което видях, когато той е във форма... това е истински централен защитник. Но искаме да го предпазим. Той се обърна към медиците в Барселона и каза, че не може да играе. Хората говорят, че Серхио и Венсан не играят заради Пеп, но вие може да научите истината лично от мен на пресконференция", добави мениджърът.

"Реших да оставя Агуеро на пейката. Ако загубим, вината е моя. Ако победим, аз съм гений. След десет победи на старта на сезона аз говорих, че все още не сме готови да спечелим Висшата лига. Ние работим заедно три месеца, вие не може да си представите колко трудно се строи нещо. Барселона играе в своя стил от 15 години. Ние продължаваме да се подобряваме, в някои аспекти на играта с Барселона ние наистина не изглеждахме зле", завърши Гуардиола.

 

  Сподели
86