Мадс Тим: Няколко пъти ядосах Сър Алекс


Н. Гавазов

Мадс Тим: Няколко пъти ядосах Сър Алекс

Бившият играч от Академията на Манчестър Юнайтед 32-годишният датски нападател Мадс Тим пусна автобиографична книга, в която разказа интересни неща от пребиването си на "Олд Трафорд". Тим се присъедини към академията на Юнайтед през 2000 година от Одензе и се върна там след четири години, след като англичаните разтрогнаха договора си с него.

Името на книгата изглежда странно, тъй като датчанинът има само един мач за първия отбор на Юнайтед - през 2002 година срещу Макаби в Шампионска лига , когато замени Диего Форлан десет минути преди последния съдийски сигнал на срещата.

12 месеца преди разтрогване на договора с Юнайтед, датчанинът бил осъден за опасно шофиране, в резултат на което били ранени двама човека. Последвала неизбежната среща със Сър Алекс.

"Макклеър дойде при мен и ми каза, че Сър Алекс иска да ме види в офиса. Тогава имах "Порше", но аз знаех, че Босът не се интересува от автомобилите на футболистите, ако играеш добре. По това време Бекъм се намираше в период на спад на формата, но той бе подал молба да пристига на тренировките с вертолет. Сър Алекс и без това бе бесен от всичко това, а след това се захвана за моето "Порше". Нарече ме кръгъл идиот и след това аз ходих на тренировките само с такси", спомня си Тим.

Датчанинът си спомня и за друг случай, когато е успял да ядоса великия шотландец.

"След дебюта си в Шампионска лига помислих, че нещата при мен тръгват добре, но може би не биваше да се самозабравям. Веднъж нарекох Сър Фъргюсън просто "Алекс" в присъствието на няколко млади играчи. Той се зачерви и започна да ми крещи: "Аз не съм ти приятел, аз съм твоят шибан бос!", разказва датчанинът.

 

  Сподели
53