Моуриньо се надява, че мачът със Стоук е преломен за Марсиал


Н. Гавазов

Моуриньо се надява, че мачът със Стоук е преломен за Марсиал

Треньорският щаб на Манчестър Юнайтед подозира, че спадът в играта на нападателя Антони Марсиал е свързан с проблеми в личния живот. Голът на 20-годишния французин в мача със Стоук Сити стана мимолетно напомняме за ярката игра, която Антони демонстрира на старта на английската си кариера. Тогава нападателят показа футбол, който накара критиците да забравят, че Монако може да получи 62 милиона паунда от продажбата на играча. След това обаче дойде спадът в представянето на Марсиал, което намери продължение и на Евро 2016, където нападателят записа само 68 минути игрово време.

Младият футболист изглежда неубедително и през този сезон. Според източници от "Олд Трафорд", мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо е убеден, че причината за това е раздялата на Антони с жена си Саманта по-рано през годината.

Разводът между двамата, които имат 15-месечна дъщеря, бе широко отразен от жълтата преса, като медиите не се посвениха да изкарат подробности от личния живот на бившето семейство и открито обвиниха футболиста за прекратяването на връзката.

Жозе Моуриньо много цени французина и се надява, че талантливият младеж ще успее да измести фокуса от личния си живот и да се съсредоточи върху футбола. Точно заради това португалецът е отделил много време в разговори с Марсиал, опитвайки се да му вдъхне кураж.

Неслучайно Жозе заяви след мача с "грънчарите", че Антони е имал нужда от този гол. Сега Моуриньо се надява, че това попадение ще стане преломен момент за Марсиал.

 

  Сподели
122