Бентеке: В Ливърпул нямах свобода


Н. Гавазов

Бентеке: В Ливърпул нямах свобода

Нападателят на Кристъл Палас Кристиан Бентеке упрекна мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп в недоверие и заяви, че е изпитал облекчение след напускането си на "Анфийлд". Бентеке се задържа в мърсисайдския клуб само една година, като не можа да оправдае цената си от 32.5 милиона паунда. 25-годишният белгиец не успя да заслужи доверието на Клоп и се отправи към Палас, където вкара три гола в пет мача. Кристиан признава, че се чувства съвсем различно в състава на "орлите".

"Толкова съм щастлив - отново съм себе си и чувствам, че мога да ставам все по-добър и по-добър. Още в първия си разговор с Алън Пардю той ми обеща, че ще прави всичко възможно за да постигне от мен най-добрата игра. Каза ми, че вярва в моите способности и иска да играя, използвайки своите силни страни", заяви Бентеке.

"В Ливърпул нещата не бяха така. Там постоянно чувствах, че в стремежа си да се проявя съм обречен на неуспех. Знам, че можех по-добре да играя в минутите, които получавах. Но в Палас имам свободата, която я нямах през миналия сезон. Сега чувствам, че отново мога да се изразявам и имам доверието на мениджъра дори да допускам грешки. Това е важно. Пардю ми дава свобода на действие на терена и чувствам, че сега в Палас ще ставам все по-добър и по-добър", каза още белгиецът.

 

  Сподели
164