Джокович елиминира Надал във 2-ия кръг на олимпийския турнир в Париж


FUTBOL-TV

Джокович елиминира Надал във 2-ия кръг на олимпийския турнир в Париж

Водачът в схемата Новак Джокович (Сърбия) се класира за третия кръг на сингъл на олимпийския турнир по тенис при мъжете, отстранявайки 14-кратния шампион от "Ролан Гарос" Рафаел Надал (Испания).

В общо 60-ия сблъсък между двамата големи тенисисти Джокович се наложи над олимпийския шампион от Пекин 2008 Надал с 6:1, 6:4 за час и 44 минути игра.

За последно те се срещнаха на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция преди две години, когато Надал стигна до успеха. След днешния двубой сърбинът вече води с 31:29 победи в съперничеството с испанския тенисист.

Срещата бе втора на Олимпийски игри между противниците, след като именно през 2008 година Рафаел Надал побеждава Новак Джокович на полуфиналите по пътя си към златото.

Сръбският тенисист, който има бронз от Игрите в Пекин, продължава преследването на голямата си цел - олимпийска титла. Той стартира категорично в срещата от втория кръг на Игрите в Париж, осъществи два пробива и поведе с 5:0 преди Надал да спечели първия си и единствен гейм в сета, намалявайки за 1:5. Последва нов успешен гейм за Джокович, който затвори сета при първата си възможност с 6:1.

Началото на втората част бе подобно, а Новак Джокович взе преднина от 4:0, след като испанецът допусна два пробива. Рафаел Надал обаче направи серия от четири гейма. Той намали за 1:4, впоследствие успя да осъществи първи пробив срещу сърбина, а малко по-късно се доближи до 3:4 и изравни за 4:4 след нов пробив.

В края на сета Джокович все пак успя да си върне контрола с пробив за 5:4 и на свой сервис приключи мача при 6:4.

Следващият противник на водача в схемата ще бъде победителят от двубоя между италианеца Матео Арналди и Доминик Кьопфер (Германия).

Рафаел Надал продължава участието си на Игрите в Париж в турнира на двойки при мъжете, където си партнира с Карлос Алкарас.

Двубоят на препълнения "Филип Шатрие" предизвика много сериозен интерес, като дори се стигна до стълкновение за места в журналистическата ложа и се наложи намеса на охранителите, за да бъдат потушени страстите.

  Сподели
20