Джокович - Димитров: Защо да не помечтаем?


Н. Гавазов

Джокович - Димитров: Защо да не помечтаем?

Новак Джокович - Григор Димитров

Място: "Акор Арена", Париж

Дата: 05.11.2023 г.

Час: Не по-рано от 16:00 часа

 

Сърбинът Новак Джокович ще играе срещу българина Григор Димитров на финала на Мастърса в Париж (Ролекс Париж Мастърс). Мачът ще се проведе на 5 ноември от не по-рано от 16:00 часа българско време.

Новак отново стигна до финала в първия си турнир след доста дълга пауза.

Някои хора се нуждаят от постоянна игрова практика, но в случая с Ноле най-важното е физическото състояние и той все още се справя добре с това.

Тази седмица сърбинът прекара общо десет часа на корта. И става дума за спортист на 36 години.

В събота Джокович проведе истинска битка срещу Андрей Рубльов - 5:7, 7:6, 7:5. Мачът потвърди, че тази есен руснакът показва най-добрия тенис в кариерата си.

Но Новак също впечатли, особено в третия сет - там съперникът нямаше никакъв шанс.

Поредицата от победи на Джокович вече е 17 мача. Той все още не е губил от Уимбълдън.

 

Междувременно Григор стигна до финал на Мастърс турнира за първи път от 2017 г.

Тази седмица бе абсолютно най-добрата за българина този сезон. Вижте само списъка с противници, които той вече успя да победи във френската столица.

След като се справи с Лоренцо Музети в първия кръг, Димитров спря Даниил Медведев, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и Стефанос Циципас.

В мача срещу гърка бившата трета ракета на света не даде нито един гейм на собствен сервис. Малък пропуск се случи едва в тайбрека на втория сет.

С такава игра Григор определено нямаше да се изгуби на Заключителния турнир, но за съжаление няма да го има, което е загуба за зрителите.

Какво да очакваме от мача между Ноле и Гришо?

Новак спечели 11 от 12 мача срещу Григор. Тази година българинът направи неуспешни опити да спре Новак на Australian Open и на Мастърса в Рим. Вярно, че във втория случай Димитров успя да вземе сет.

Но най-голям барометър са числата на букмейкърите. Можете да залагате на Джокович в този мач за около 1.35, букмейкърите оценяват  победа на Димитров за 4.00. Очевидно е, че никой не подлага под съмнение изхода на срещата - сърбинът ще вземе още една титла.

Но... защо да не помечтаем? Какво пречи да предположим, че Гришо, който се намира в превъзходно състояние на духа, няма да покаже същата воля и себераздаване, каквито показва до момента в Париж? Понякога и това е достатъчно за победата. Достатъчно е да си спомните Мароко - Испания и Мароко - Португалия на Мондиал 2022, а защо не и срещата между Хърватия и Бразилия. Още повече, че това 4.00 за победа на българина просто изкушава и победа на Гришо ще направи празника двоен.

Прогноза: Джокович - Димитров 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1061