Кузманов и Лазаров ще се пробват на голям турнир в Белград, чакат Гришо и Ноле


FUTBOL-TV

Кузманов и Лазаров ще се пробват на голям турнир в Белград, чакат Гришо и Ноле

На специална церемония в Пресклуб "България“  Димитър Кузманов и Александър Лазаров получиха наградата за Отбор на месец януари в анкетата на Пресклуба сред спортните медии и редакции. Двамата тенисисти заедно с играещия капитан Григор Димитров постигнаха изключителен успех, като се класираха на 9-то място в първото издание на  ATP Cup. Националният отбор по тенис получи 15 гласа от участвалите  в анкетата 20 медии, 3 гласа има ВК Марица Пд за историческата победа над Динамо /Москва/ като гост в Шампионската лига, а с 2 гласа е националният отбор по волейбол /мъже/, който зае първо място в групата  след победи над Франция и Сърбия и се класира за полуфиналите на олимпийския квалификационен турнир.

Димитър Кузманов благодари на журналистите, които са гласували за тях и сподели, че участието в АТР  cup е било изключително преживяване.

"Играта и представянето ни в този първи турнир се отрази много положително за всички в отбора. Подобри се нашето самочувствие, играем с повече увереност и това го показахме в мача за Купа "Дейвис“ срещу Коста Рика. Надявахме се през септември да победим и Мексико и за първи път да играем в Първа група, но най-вероятно мачът няма да се играе през тази година. Очаквам през 2021 г. отново да участваме в ATP cup и да се представим още по-добре- да преминем групите и да се класираме за четвъртфиналите, пък там – "каквото сабя покаже“. На 15 юни ще стане ясно какъв ще бъде календара на турнирите, дали  ще се играят US open и Ролан Гарос. Ако те се състоят, шанса да се проведе  турнира Sofia open е много голям“.

Александър Лазаров сподели, че атмосферата по време на ATP cup е била невероятна.

"Тенисът е индивидуален спорт, така че рядко се случва да играем отборни срещи. Емоцията от мачовете и победите бе изключителна. Успехите ни помогнаха да придобием повече вяра в собствените си сили и да играем по-добре в индивидуалните турнири“.

Лазаров допълни, че все още не е ясно кога ще получат парите, обещани от ATP, WTA  и ITF за подпомагане на тенисистите извън първата стотица в световната ранглиста.

"Тренирам пълноценно, мисля, че и аз, и Димитър Кузманов сме в добра форма. В последните три години не съм пропускал държавните първенства и ако то се проведе през август, ще защитавам шампионската си титла“

Кузманов и  Лазаров заявиха, че ще участват на големия международен демонстративен турнир в Белград, който  ще се проведе в академията на Янко Типсаревич. На 15 юни те ще се включат в проявата, която има за цел да поддържа формата на тенисистите..

“Източноевропейският шампионат", както Типсаревич е озаглавил турнира си, ще започне на 15 юни в академията му в Белград и в него ще участвата известни имена като Дамир Джумхур, Душан Лайович, Николоз Басилашвили, Виктор Троицки, Ласло Джере, Миомир Кецманович и други.

"Тези турнири са много полезни, защото едно е да тренираш, друго е да играеш мачове. На 13 и 14 юни в Белград ще се играе  демонстративния  турнир  “Адриа тур", който се организира от Новак Джокович и в него ще участва и Григор Димитров. Има вероятност и двамата да  посетят турнира на Типсаревич, а може и да участват“, заключи Димитър Кузманов.

  Сподели
162