Порто и Байерн ще оставят развръзката за реванша


FUTBOL-TV

Порто и Байерн ще оставят развръзката за реванша

Порто - Байерн Мюнхен
Стадион: "До Драгао", Порто
Дата: 15.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)


Отборът на Порто ще се опита да елиминира Байерн. На осминафиналите играчите на Хулиен Лопетеги не срещнаха кой знае какви трудности срещу Базел. Първата среща в Швейцария завърши наравно 1:1, а на реванша на "До Драгао" Порто постигна повече от убедителен успех, разбивайки Базел с 4:0. Точни за португалците бяха четири различни играчи на клуба в лицето на Брахими, Ерера, Касемиро и Абубакар. Така "драконите" продължават да нямат загуба в тазгодишното издание на турнира. За първия двубой с Байерн Маркано е наказан, а под въпрос до последно ще са Мартинес и Тейо.

Байерн пък пристига в северната част на Португалия без редица ключови футболисти. Контузени за баварците преди първия сблъсък са Робен, Рибери, Швайнщайгер, Хави Мартинес, Алаба, Щарке и Бенатия. Въпреки липсата на всеки един от тях, Байерн не показва никаква немощ, даже напротив, тимът продължава да преследва целта през настоящия сезон, която е требъл - титла в Бундеслигата и Купата на Германия, както и разбира се пети трофей от Шампионската лига. В предишния кръг футболистите на Джосеп Гуардиола размазаха Шахтьор Донецк. След 0:0 в Украйна баварците преминаха като танк през своя опонент на реванша в Мюнхен за крайното 7:0.

Двата състава се изправят един срещу друг в най-престижния турнир за трети път. Първият от тях бе финалът в надпреварата през 1987 г., когато португалският тим спечели своята първа купа от турнира след драматичен сблъсък за титлата за крайното 2:1, въпреки че Порто губеше в резултата до 77-ата минута. Впоследствие двата отбора се изправиха на два пъти един срещу друг, но тогава късметът бе на страната на Байерн. През сезон 1990/1991 Байерн елиминира Порто след 1:1 в Германия и 2:0 за баварците на реванша, а няколко години по-късно - през сезон 1999/2000, двубоят в Португалия завършва 1:1, но на реванша Байерн печели с 2:1.

Прогноза: Порто - Байерн Мюнхен 0:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Порто:

15 март Порто - Арука 1:0 (Суперлига)
21 март Насионал - Порто 1:1 (Суперлига)
02 април Маритимо - Порто 2:1 (Купа на Лигата)
06 април Порто - Ещорил 5:0 (Суперлига)
11 април Рио Аве - Порто 1:3 (Суперлига)

Байерн Мюнхен:

14 март Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 0:4 (Бундеслига)
22 март Байерн Мюнхен - Борусия М'гладбах 0:2 (Бундеслига)
04 април Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)
08 април Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 0:0 - 3:5 сл. дузпи (Купа на Германия)
11 април Байерн Мюнхен - Айнтрахт 3:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Порто - Байерн Мюнхен

5 срещи
1 победа за Порто
2 равенства
2 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 7:5 за Байерн Мюнхен

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216