Може ли Мойс да спре Байерн Мюнхен?


И. Ангелов

Може ли Мойс да спре Байерн Мюнхен?

Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 01.04.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

Пеп Гуардиола вече спечели Бундеслигата с Байерн Мюнхен този сезон, като успя да даде почивка на всичките си ключови играчи преди този мач и преди пътуването до "Олд Трафорд" за четвърт-финалната фаза на Шампионска лига. Домакините обаче показаха изключителна игра в отсъствието на Робин ван Перси срещу Астън Вила.

Тези два отбора бяха шампиони в локалните си първенства миналата година, но този сезон показват различна форма. Байерн идва тук след 3:3 срещу Хофенхайм, но този отбор игра с отслабена постройка, гарантирал си вече титлата в Германия

За Байерн в този мач не играха Томас Мюлер, Филип Лам и Ариен Робен, както и Нойер, Кроос и други, но Тиаго получи тежка травма в 25-ата минута и ще отсъства до 8 седмици.

Юнайтед се затруднява този сезон след смяната на мениджърския пост. Сър Алекс изигра една от историческите срещи в Шампионска лига срещу Байерн през 1999-та година, а сега Дейвид Мойс не покрива очакванията и това ниво. 

Той се намира на 10 точки от Топ 4 в Англия, 6 кръга преди края. Изглежда, че единствената възможност Юнайтед да играе в Шампионска лига догодина, е, този отбор да спечели самия турнир сега. Тук обаче тима е тотален аутсайдер.

Сезонът на "червените дяволи" в Европа е на високо ниво. Мойс успя да обърне Олимпиакос след загуба с 2:0 в първия кръг на осмина-финалите, а това стана чрез хеттрик на Робин ван Перси, който е контузен сега.

Това обаче се оказа прекрасна новина за Шинджи Кагава, който получи място в отбора, и бе ключов в победата над Астън Вила, организирайки 2 от головете еднолично. Освен Ван Перси за Юнайтед ще липсват Крис Смолинг, Рафаел и Валенсия, като всъщност те са поставени под въпрос. 

Патрис Евра и Данте са наказани за двата тима и този мач.

В Шампионска лига Мойс спечели всичките си домакински мачове, а сега се изправя срещу най-тежкото предизвикателство и един отбор, който не е губил като гост в Европа от октомври 2012-та.

За да достигне до тук Байерн вече отстрани английски отбор в лицето на Арсенал - с 3:1 от двата мача, а в сезон 2009-10 отстрани именно Юнайтед по пътя към финала.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

16 март Манчестър Юнайтед - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
19 март Манчестър Юнайтед - Олимпиакос 3:0 (Шампионска лига)
22 март Уест Хем - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)
25 март Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 0(cat) (Висша лига)
29 март Манчестър Юнайтед - Астън Вила 4:1 (Висша лига)

Байерн Мюнхен:

11 март Байерн Мюнхен - Арсенал 1:1 (Шампионска лига)
15 март Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 2:1 (Бундеслига)
22 март Майнц 05 - Байерн Мюнхен 0:2 (Бундеслига)
25 март Херта - Байерн Мюнхен 1:3 (Бундеслига)
29 март Байерн Мюнхен - Хофенхайм 3:3 (Бундеслига)

 

Досегашни срещи:
Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен

9 срещи
2 победи за Манчестър Юнайтед
4 равенства
3 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 12:11 за Байерн Мюнхен

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171