Арсенал отново ще победи Марсилия


И. Ангелов

Арсенал отново ще победи Марсилия

Арсенал - Марсилия
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 26.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Матеу Лаос (Испания)

Арсен Венгер вече успя веднъж да победи френските си опоненти в откриването на Шампионска лига, и сега ще опита да оформи дубъл от победи на собствен терен. Арсенал може да се приближи до прогресиране напред в турнира с победа над може би най-удобния опонент в групата.

Победа ще донесе на лондончани 12 точки, но квалификацията няма да е факт 1 мач преди края, освен ако Борусия не се провали срещу Наполи в другия мач от "групата на смъртта".

Ключът на добрата форма на Арсенал тази година се оказват изявите на Аарън Рамзи и Оливие Жиру, последният от които вкара 11 попадения във всички турнири до момента. Изявите на Рамзи от халфовата линия подпомагат усилията на тима, на който изглежда липсва огнева мощ ако премахнем Жиру от уравнението.

27-годишното острие вкара и двата гола в победата над Саутхемптън в събота във Висшата лига на Англия, и така той достигна до 10 гола в лигата, но феновете се надяват януарска покупка да подсили още повече атаката на топчиите.

Тио Уолкът се завърна след контузия в този мач и той ще е добре дошъл с многото проблеми на тима в лазарета. Лукаш Подолски, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Абу Диаби остават аут дълготрайно. 

Именно Уолкът вкара за победата над Марсилия през септември с 2:1, като другото попадение във Франция бе дело на Рамзи. Тези отбори се срещнаха и през 2011-12 в Шампионска лига, а тогава срещата в Лондон бе нулево равенство, преди късно във Франция пак Рамзи да реши всичко с 1:0.

Докато Арсенал е на върха в групата с 9 точки, Марсилия е на дъното и загуби всичките 4 кръга до момента, като квалификациите напред вече са загубени. Ели Бауп се цели в реабилитиране на малко от честта на своя отбор, който попадна в такава тежка група.

Формата на неговия състав обаче не предполага такова изпълнение - без победа в 7 поредни мача. Поне победите над Сошо и Аячо повдигнаха малко от напрежението върху Бауп и той е на 4-та позиция в класирането за момента.

Младокът Флориан Товин вкара в победата с 3:1 над Аячо преди дни, като така той вече има 7 гола в последните 6 мача, които изигра, а това включва и национални срещи. Той вкара и хеттрик за младежкия състав на Франция в победата с 6:0 срещу Армения по-рано този месец. 

Марсилия победи само веднъж в 11-те си визити до Англия, губейки 6 пъти, и сега ще трябва дори да се справят без Андре Аю, който има травма в коляното и може да пропусне 2 месеца игра. 

Прогноза: Арсенал - Марсилия 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

29 октомври Арсенал - Челси 0:2 (Купа на Лигата)
02 ноември Арсенал - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
06 ноември Борусия Дортмунд - Арсенал 0:1 (Шампионска лига)
10 ноември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)
23 ноември Арсенал - Саутхемптън 2:0 (Висша лига)

Марсилия:

26 октомври Марсилия - Реймс 2:3 (Лига 1)
02 ноември Рен - Марсилия 1:1 (Лига 1)
06 ноември Наполи - Марсилия 3:2 (Шампионска лига)
10 ноември Марсилия - Сошо 2:1 (Лига 1)
22 ноември Аячо - Марсилия 1:3 (Лига 1)

Досегашни срещи:
Арсенал - Марсилия

3 срещи
2 победи за Арсенал
1 равенство
0 победи за Марсилия
Голова Разлика: 3:1 за Арсенал

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167