Дортмунд ще подчини Аякс на своя Сигнал Идуна Парк


А. Павлов

Дортмунд ще подчини Аякс на своя Сигнал Идуна Парк

Дортмунд - Аякс
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 18.09.2012 г.
Час: 21:45 часа
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)

Дортмунд посреща Аякс в мач от 1-ия кръг в Група D на Шампионската лига. Другите два отбора в тази група са Реал Мадрид и Манчестър Сити, които днес вечерта ще застанат един срещу друг на "Сантиаго Бернабеу". Както виждаме, в Група D участват шампионите на Испания, Англия, Холандия и Германия и неслучайно тя бе определена от специалистите като "групата на смъртта" в това издание на Шампионската лига. Това означава, че и четирите тима ще трябва да подходят много мобилизирано към своите двубои още от самото начало, защото всяка една пропиляна точка може да им коства класирането за осминафиналите на надпреварата.

Такова класиране ще гонят подопечните на Юрген Клоп, които спечелиха титлата в Бундеслигата в предходните два сезона и сега изглеждат достатъчно подготвени да се противопоставят на силните си опоненти в групата. За справка, през миналата кампания Дортмунд отпадна много рано от Шампионската лига, след като завърши на последното четвърто място в група с Арсенал, Марсилия и Олимпиакос. В интерес на истината обаче тогава "жълто-черните" не се хвърлиха докрай в борбата и когато шансовете им за продължаване напред в турнира намаляха, те предпочетоха да се фокусират върху изявите си на домашната арена. Като резултат от това, отборът защити титлата си в Германия, а освен това грабна и купата на страната, с което спечели първия дубъл в историята си.

Действително това е едно сериозно постижение, но за да получи още по-голямо признание, Дортмунд ще иска да се представи силно през тази година в Шампионската лига.  За "жълто-черните" ще бъде от голямо значение това да започнат участието си в надпреварата с успех срещу Аякс, което ще осгури добро настроение в тима преди следващите мачове в групата. Хубавото за Дортмунд е, че срещата ще се изиграе на "Сигнал Идуна Парк", така че Себастиан Кел и компания ще могат да се осланят на горещата подкрепа от страна на своите привърженици.

Естествено, само това няма да бъде достатъчно, за да се постигне победа. Хората на Клоп ще трябва да направят също така силен двубой, ако искат да пречупят съпротивата на предстоящия си противник. Ако съдим по играта на дортмундци в първите три кръга от началото на кампанията в Бундеслигата, то те биха могли да се справят с тази задача. След първите три рунда в немския шампионат Дортмунд регистрира два успеха и една равенство при голова разлика 6:2. "Жълто-черните" надвиха Вердер у дома с 2:1, след това дойде равният 1:1 като гост на Нюрнберг, а през изминалия уикенд "жълто-черните" надделяха над Леверкузен с 3:0. Тези резултати отреждат на отбора петата позиция в подреждането и по този начин Дортмунд се намира на две точки зад лидера Байерн.

Междувременно Аякс също стартира сезона във вътрешното първенство, където до момента холандският първенец е изиграл пет двубоя. Равносметката от тях са три победи и две ремита. В последния кръг от Ередивизие амстердамци сломиха Ваалвайк с 2:0. Преди това пък постигнаха две изразителни победи срещу НЕК Наймеген и НАК Бреда съответно с 6:1 и 5:0. Двете равенства пък играчите на Франк де Бур направиха с АЗ Алкмаар и Хееренвеен, като и двата пъти крайният резултат бе 2:2.

Виждаме, че двата отбора се намират в добро състояние. Нещо повече, наставникът на домакините Юрген Клоп може да бъде доволен и от факта, че няма контузени или наказани футболисти в състава си, и така ще има възможност да заложи на най-доброто, с което разполага.

От друга страна, Франк де Бур ще трябва да се откаже от услугите на контузените Ейонг Ено, Николай Бойлесен и Колбейн Сигторсон. Завърналият се наскоро от Хофенхайм Райън Бабел се очаква да си партнира със Сием де Йонг в нападението на гостите, докато друго ново попълнение в лицето на Кристиан Поулсен ще действа като опорен полузащитник.

И така, след като Ви запознахме с най-важното около двата отбора, сега идва ред и на даването на прогноза за тазвечершния дуел. На пръв поглед двубоят клони към хикс, но Дортмунд ще иска да докаже своето израстване и надали ще пропусне шанса за това, който сега му се предлага.

Последни 5 изиграни срещи:


Дортмунд:

01 август Пройсен Мюнстер - Дортмунд 2:4 (Приятелска среща)
12 август Байерн - Дортмунд 2:1 (Суперкупа на Германия)
18 август Обернойланд - Дортмунд 0:3 (Купа на Германия)
24 август Дортмунд - Вердер 2:1 (Бундеслига)
01 септември Нюрнберг - Дортмунд 1:1 (Бундеслига)

Аякс:

12 август Аякс - АЗ Алкмаар 2:2 (Ередивизие)
19 август НЕК Наймеген - Аякс 1:6 (Ередивизие)
25 август Аякс - НАК Бреда 5:0 (Ередивизие)
02 септември Хееренвеен - Аякс 2:2 (Ередивизие)
15 септември Аякс - Ваалвайк 2:0 (Ередивизие)

Досегашни срещи:

Дортмунд - Аякс

2 срещи
0 победи за Борусия Дортмунд
0 равенства
2 победи за Аякс
Голова разлика: 3:0 за Аякс

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.44
Равен - 4.33
Аякс - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.42
Равен - 4.00
Аякс - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
115