Интер ще се съвземе с успех в Европа


Т. Михайлов

Интер ще се съвземе с успех в Европа

Интер - Твенте
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 24.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)


Интер посреща Твенте в интересен мач от 5-тия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Победа класира европейския първенец в следващата фаза, но и холандците имат своите шансове и няма да се дадат без бой в Милано.

Интер има 7 точки и заема второ място в група А след Тотнъм. “Нерадзурите” загубиха в последния кръг с 3:1 на “Уайт Харт Лейн” и се поставиха в не особено изгодна позиция. Кризата в тима на Рафаел Бенитес обаче влзияе най-вече на представянето им в италианската Серия А. Там шампионите падат наред и вече изостават на 9 точки от лидера Милан като изглежда, че за пръв път от 5 години ще изгубят титлата. В медиите се заговори за смяна на Рафа Бенитес, макар че трябва да се признае, че и контузиите в състава са изключително много. В последния кръг срамът бе пълен след поражението от Киево с 2:1.

Твенте се представя доста прилично за дебютант в турнира като има актив от 5 точки дошли след два хикса в Еншеде и победа над Вердер в Германия. Този успех на практика изхвърли “бременските” музиканти от сметките. В последния мач Твенте е домакин на Тотнъм, който може да си е осигурил класирането. Така холандците ще запазят надежди, ако не загубят в Италия. В холандската Ередивизи Твенте набързо записа две загуби – от НАК Бреда и АЗ Алкмаар с по 2:1 и изостава на 3 точки от лидера ПСВ Айндховен. Това бяха първите две поражения за Ники Михайлов и компания във вътрешния шампионат.

Естебан Камбиасо се завърна срещу Киево. Със сигурност аут са Коутиньо, Киву, Милито, Оби, Самуел, Майкон, Мунтари и Сезар. Отслабена е най-вече защитата на “нерадзурите”. Тияго Мота е възстановен и ще бъде на пейката.

Защитникът Размус Бенгтсон пропусна загубата срещу АЗ Алкмаар заради разтежение. На линия вече е ключовият халф Тео Янсен, което е добра новина за наставникът Мишел Прьодом.

Ситуацията в Интер е много тежка, но едва ли ще станем свидетели на отпадане на европейския шампион в тази ранна фаза. Рафа Бенитес има доста опит именно в Шампионската лига, постигайки неочаквани успехи с тима на Ливърпул в последните няколко сезона. Твенте е корав отбор, но няма рутина именно в такива решаващи двубои и най-вероятно ще загуби.

Прогноза: Интер - Твенте 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

02 ноември Тотнъм - Интер 3:1 (Шампионска лига)
06 ноември Интер - Бреша 1:1 (Серия А)
10 ноември Лече - Интер 1:1 (Серия А)
14 ноември Интер - Милан 0:1 (Серия А)
21 ноември Киево - Интер 2:1 (Серия А)

Твенте:

02 ноември Вердер - Твенте 0:2 (Шампионска лига)
06 ноември Твенте - Екселсиор 2:1 (Ередивизие)
09 ноември Цволе - Твенте 1:1 - 3:5 сл. дузпи (Купа на Холандия)
13 ноември НАК Бреда - Твенте 2:1 (Ередивизие)
20 ноември Твенте - АЗ Алкмаар 1:2 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Интер - Твенте

1 мач
0 победи за Интер
1 равенство
0 победи за Твенте
Голова Разлика: 2:2


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.57
Равен - 3.75
Твенте - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196