Хърватия с още 120 минути и на финал срещу Франция (видео)


И. Ангелов

Хърватия с още 120 минути и на финал срещу Франция (видео)

Хърватия успя да победи отбора на Англия с 2:1 след продължения при 1:1 в редовното време днес във втората полуфинална среща от Световното първенство. Трипиър и Перишич бяха реализаторите за двата тима в редовното време, а Марио Манджукич реши срещата в добавеното време след трети пореден мач за хърватите с продължения в състезанието.

До почивката по-добре представящият се отбор бе този на Англия. Още в 5-ата минута Деле Али спечели нарушение около дъгата и зад топката застана Киеран Трипиер, който с перфектно изпълнение изпрати топката в ъгъла на вратата за 1:0.

В 29-ата минута Кейн пропусна добра възможност да вкара, когато първо негов удар бе спасен от Субашич, а при добавката си нападателят нацели гредата. Джеси Лингард и Анте Ребич бяха останалите с възможности за гол до почивката.

След паузата Хърватия овладя топката и започна да атакува. Така в 68-ата минута се стигна до 1:1 когато Симе Върсалко центрира на главата на Иван Перишич и той завърши с глава. Гарет Саутгейт реагира с пускането на Маркъс Рашфорд в игра, но до края на редовното време той не повлия на играта, докато "шахматистите" запазиха и 4-те си смени за продълженията.

В 99-ата минута на първата част от продълженията Стоунс бе много близо до гола когато след корнер игра с глава, но Върсалико изчисти от гол-линията. В 107-ата минута Пикфорд спаси голямо положение пред Манджукич. 

В 109-ата минута английската отбрана игра разконцентрирано при подаване с глава на Ракитич към наказателното поле и Марио Манджукич се намери зад защитата за удар с левия крак, с който матира за 2:1 Пикфорд. Саутгейт реагира с включването на Джейми Варди за Кайл Уокър до края, но нападението на Англия не стигна до гол.

Така в неделя вечер Франция и Хърватия ще спорят във финала на Световната купа, докато Англия и Белгия се срещат отново след групите в спор за трето място ден преди това.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
791