Погба: Не е важно как играеш


Н. Гавазов

Погба: Не е важно как играеш

Полузащитникът на националния отбор на Франция Пол Погба сподели мнение за мача с Белгия от полуфиналите на Мондиал 2018.

"Доволни сме. Остава само един мач. В подобна ситуация се оказахме преди две години, но тогава не успяхме да спечелим турнира. Сега искаме да станем световни шампиони. Предстоящият финален мач не бива да се сравнява с двубоя с Белгия или четвъртфиналите. Трябва да се раздадем на максимум в Москва.

Трябва да мислим за този финал. Ще се постарая да направя всичко възможно, за да стана световен шампион, но това е футбол. Случва се така, че може да играеш добре през всичките 90 минути, но да загубиш. Точно това не бива да забравяме когато излезем в неделя.

Не съм съгласен, че през по-голяма част от времето действахме в защита. Имахме различни мачове, но за полуфиналния двубой треньорите избраха такъв план, а ние го изпълнихме и постигнахме нужния резултат. Значи, не е толкова важно как играеш. Вие прекрасно разбирате, че Белгия е класен отбор, те победиха Бразилия! Сега ги чака мач за третото място, това също е показател за тяхната мощ.

Във финала при всички случаи ще срещнем топ отбор. Разбира се, щастливи сме, но сме много далече от трофея. Пред нас са Англия или Хърватия. Трябва да се фокусираме, да действаме акуратно и още по-съсредоточено, отколкото в срещата с Белгия. От гледна точка на отбраната и физическата готовност ние трябва да бъдем толкова успешни, колкото в двубоя с Белгия", заяви Погба.

  Сподели
452