Блан: Мбапе и Азар са феноменални


И. Ангелов

Блан: Мбапе и Азар са феноменални

Носителят на Световната купа от 1998-ма година Лоран Блан похвали играта на сънародника си Килиан Мбапе, както и тази на нападателя на Белгия Еден Азар, като нарече двамата феноменални. Играчите ще се срещнат в полуфинала на Световната купа в Русия тази година, който ще се играе във вторник вечер, а Le Parisien цитира:

"Моето мнение за Мбапе не се промени в последните 10 месеца: той е феномен. Това не означава, че той винаги ще ни води към победа. Той е млад. Все още ще пропуска понякога - колкото и да е малко, надявам се. Трябва да сме търпеливи с младите играчи. Но той има повече от талант.

"Той е човек, който плаши защитниците. Целият отбор печели от този страх, който има противника. Това е добре за колектива. На 19 ти не можеш да имаш всичко. Това не е възможно. Надявам се той да не е притеснен. Надявам се да гледаме таланта му дълго време.

"Белгия има свой феномен с Еден Азар. Те имат много ефективна система, особено на контра. Бразилия пострада от това. Те имат играчи, които следват плана на игра. Ще е сложно срещу тях защото те впечатлиха много. Атакуващото трио е отлично.

"Казах вече, че можем да спечелим Световното. Който и да срещна на улицата, той казва, че ще спечелим Световната купа. Само преди два или три месеца никой не вярваше, че това ще е възможно. Франция показва, че има капацитета, но най-трудното предстои."

  Сподели
524