Табарес: Успяхме заради вярата в себе си и нашата сплотеност


Н. Гавазов

Табарес: Успяхме заради вярата в себе си и нашата сплотеност

Старши-треньорът на националния отбор на Уругвай Оскар Табарес сподели мнение за срещата с Португалия от осминафиналите на Мондиал 2018, която "Ла Селесте" спечели с 2:1.

"Отличителна черта стана дисциплината, която целият отбор поддържаше. Не ни бе лесно, ние не винаги успявахме да атакуваме и да контролираме топката - така щеше да е по-добре. Особено трудно стана в началото на второто полувреме, когато португалците превърнаха владението на топката в гол. Да, имаме силен манталитет, но отбор като Португалия може да се възползва и от една твоя грешка.

Силно израснахме от Световното в ЮАР. Там проведохме седем мача, станахме четвърти по владение на топката. Неправилно е да се говори, че този, който владее топката създава положения, това го разбрах в Италия. По-късно ще направя пълен анализ на мача, но имаме качества и навици, позволяващи ни да играем именно по този начин. Може да поставиш под напрежение съперника, даже да не владееш топката.

До вчера говореха, че сме излезели от лесна група, но сега не мисля, че Португалия е обикновен съперник. По-нататък ще е още по-трудно.

Всеки отбор има уникални футболисти, но при нас всичко успя благодарение на вярата в себе си, сплотеността и разбирането за това какво правим. Малко закъснях, когато те излязоха на терена, но капитанът вече разговаряше с футболистите. Той им каза, че играем за баща, майка, за братя и сестри, за цялата страна. Да се раздадат на терена и да не се жалят. И отборът го направи това.

Франция? От никого не се страхуваме. Франция ще е много сериозен противник. Не мога сега да дам сериозен анализ и не гледах мача им с Аржентина. Мбапе е изключително скоростен и взривен играч, който умее да използва всеки шанс. Няма да ни е лесно, ще се наложи да търпим, но Уругвай умее това и е готов да наложи своя стил на игра. Ние сме тук най-малко, за да играем на финал", заяви Табарес.

  Сподели
423