Дешан: Трябва да избягваме неща като третия гол на Аржентина


Н. Гавазов

Дешан: Трябва да избягваме неща като третия гол на Аржентина

Старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан сподели мнение за победата над Аржентина с 4:3 в мач от осминафиналите на Мондиал 2018.

"Разбира се, това бе специален мач. Аз живея с футбола, с такива мачове: класни отбори и пълни стадиони. Имаме млад национален отбор, но успяхме да отговорим на предизвикателството на съперника. Преобърнахме резултата, изтръгнахме победата. Отговарям за всичко, което се случва в националния - особено за негативните моменти. Сега съм щастлив. Ние дълго се готвехме за това и продължаваме напред", заяви Дешан.

"Треньорският щаб на Аржентина предостави по-голяма свобода на Меси спрямо предишните мачове. Но знаехме, че е възможен такъв вариант. Имаше два варианта да избегнем това: да пресечем пасовете към Меси или да го пазим персонално, когато топката е в него. Не мога да коментирам решенията на другия треньор. Те имаха успешни отрязъци в срещата", каза още специалистът.

"Научих ли нещо ново за своя отбор днес? Много научих, много разбрах. Отборът показа на какво е способен. Много неща се получаваха при нас, но допуснахме и грешки. Днес видях само 14 играча от 23. Много от тях нямат опит от участие в такива турнири, те го получават точно сега. Залогът бе голям днес. Но трябва да избягваме такива неща, като третия гол на Аржентина. Но винаги има какво да се подобрява", продължи треньорът.

"Разберете ме, аз живея с играта. Не изпитвам страх или други чувства по време на мачовете. До последния съдийски сигнал може да се случи всичко възможно. Вторият гол на Аржентина бе удар за нас, но не се страхувах. Дам ситуацията не бе добра, но пред нас имаше много време", завърши Дешан.

Както е известно, следващ съперник на Франция в плейофите на Мондиал 2018 ще бъде победителят от срещата между Португалия и Уругвай. 20 минути преди края на този двубой южноамериканците водят с 2:1 с два гола на Единсон Кавани. 

  Сподели
442