Франция - Аржентина: Краят на международната кариера на Меси


Н. Гавазов

Франция - Аржентина: Краят на международната кариера на Меси

Франция - Аржентина
Стадион: "Казан Арена", Казан
Дата: 30.06.2018 г.
Час: 17:00 ч.
Съдия: Алиреза Фагани (Иран)

С мача между Франция и Аржентина ще бъде даден старт на втората част от финалите на Мондиал 2018. В етапа на плейофите всяка среща е на живот и смърт - тук няма място за пестене на сили и тънки сметки, защото всеки грешен ход може да доведе до отпадане от първенството. С оглед на представянето на съперниците в груповата фаза на турнира "трикольорите" влизат в двубоя със статут на лек фаворит. "Албиселесте", които преди първенството бяха поставени сред първите четири кандидата за спечелване на Световната Купа, се качиха на влака едва в последния мач, но пък спечелиха всичките си четири мача срещу Франция. Ще успеят ли Меси и компания да се преобразят и ударно да проведат останалата част от турнира? А ще видим ли най-после от Гризман, Мбапе, Дембеле и Погба онзи атакуващ стил, за който Дидие Дешан говореше преди старта на Световното? Отговорът на тези въпроси ще получим утре в един от най-красивите и уредени руски градове, при това свързан с българската история. 

Франция уверено се класира за плейофите на турнира, но никак не впечатли с представянето си. "Сините" много трудно победиха Австралия на старта на участието си, поваляйки съперника си чрез автогол на Бехич в 80-та минута. Специално в тази среща се видя, че европейците нямат план как да пречупят добре организирани отбрани и само късметът в края на срещата им донесе трите точки. Двубоят с Перу също не може да бъде записан като актив, освен с новите три пункта в кошницата. Французите активно започнаха срещу "инките", но след гола на Мбапе в края на първото полувреме "трикольорите" включиха на режим икономия, от който не излязоха до края на срещата. Съвсем икономично се представиха хората на Дешан в последния мач с Дания, в който равенството бе достатъчно за запазване на първото място. Скандинавците нямаха нищо против такъв вариант и в крайна сметка футболистите на двата тима си заслужиха освиркванията на публиката.

За отбелязване е, че Франция за девети път се класира за плеойфи на Световно, като от осемте си досегашни участия "трикольорите" само един път отпаднаха в осминафиналите.

Аржентина тотално разочарова на този Мондиал и ако трябва да сме честни, "албиселесте" никак не заслужава да участва в плейофите на Световното. Още в първата среща срещу Исландия се видяха проблемите на южноамериканците - слаб вратар, неорганизирана защита и средна линия, изпразнено откъм идеи нападение и апатичен Меси. Аржентина откри резултата, но бързо допусна изравняване, а след това островитяните имаха няколко убийствени момента. След почивката хората на Хорхе Сампаоли обсадиха вратата на исландците, но така и не успяха да вкарат втори гол. Фиаското срещу Хърватия постави аржентинците в много опасна ситуация, убеждавайки и най-големите оптимисти, че финалистът от предишното Световно първенство е по-близо до циркова трупа, отколкото до боеспособен колектив. Победата на Нигерия над Исландия даде шанс за поправка на "албиселесте" и точно на това се надяваха феновете на отбора.  Очакванията за промяна в последната среща обаче бяха до гола на Меси в 14-та минута. След това Аржентина заигра в познатото русло на безидеен футбол, безсмислени подавания пред чуждото наказателно поле и отсъствието на синхрон и отборна игра - всеки един от атакуващите играчи показа, че има собствен модел за провеждане на атаките. Единственото, което спаси аржентинците от това да последват победителя от предишния Мондиал е липсата на прагматизъм в нигерийците и снизходителността на главния съдия (в мача между Иран и Португалия бе дадена дузпа за нарушение, подобно на това на Маркус Рохо).

Този мач можеше да бъде едно от украшенията на първенството, но най-вероятно това няма да е така. Аржентина едва ли ще се преобрази за няколко дни, което означава повторение на недостатъците от досегашните срещи, а това пък дава по-големи шансове на французите да отбележат гол, колкото и неефективни да изглеждат "трикольорите".

Слагайки на "кантар" досегашното представяне на двата тима, очакванията са, че Франция е с една идея по-близо до победата, за това и съветът ни е да се доверим на европейския отбор, който не само може да запише първа победа над Аржентина, но вероятно ще сложи точка на международната кариера на Меси.

Прогноза: Франция - Аржентина 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Франция

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
26.06.2018 СП група C Дания 0 - 0 Франция
21.06.2018 СП група C Франция 1 - 0 Перу
16.06.2018 СП група C Франция 2 - 1 Австралия
09.06.2018 Приятелски срещи Франция 1 - 1 САЩ
01.06.2018 Приятелски срещи Франция 3 - 1 Италия


Последни 5 срещи - Аржентина

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
26.06.2018 СП група D Нигерия 1 - 2 Аржентина
21.06.2018 СП група D Аржентина 0 - 3 Хърватска
16.06.2018 СП група D Аржентина 1 - 1 Исландия
30.05.2018 Приятелски срещи Аржентина 4 - 0 Хаити
27.03.2018 Приятелски срещи Испания 6 - 1 Аржентина


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
11.02.2009 Приятелски срещи Франция 0 - 2 Аржентина
08.02.2007 Приятелски срещи Франция 0 - 1 Аржентина
  Сподели
465