Матеус: Сега разбирам какво е да си фен на Англия


И. Ангелов

Матеус: Сега разбирам какво е да си фен на Англия

Германската легенда Лотар Матеус нападна слабите играчи на Германия след изпадането на тима като последен в седма група на Световната купа в Русия, след спечелването на състезанието преди 4 години. Матеус спечели Световното през 1990-та след спечелване и на Европейско през 80-та, като сега the Sun цитира:

"Сега знам, поне малко, какво са чувствали феновете на Англия толкова години. Но в Германия ние не можем да се оплакваме. Ние достигнахме до резултатите, които заслужихме с представянията си. Може би бяхме мързеливи, може би бяхме прекалено уверени. В последните години слънцето грееше над Германия, но времето ще е сиво с тежки дъждове.

"Аз никога не съм виждал германски отбор да играе толкова лошо в 3 поредни мача на Световно. Това не е Германия, която мога да разпозная. У дома феновете са шокирани и изненадани. Но аз не съм ядосан за отпадането. Аз съм ядосан на начина, по който стана.

"В следващите няколко седмици ще има много дебати за причините. За мен Йоахим Льов ще остане треньор, но това трябва да е края на поколението, което спечели през 2014-та. Още от самото начало срещу Мексико аз видях какво липсва. Ние нямахме правилния състав. Нямахме дух в отбора. Нямахме страст. Нямахме и лидерите.

"Аз все още не мога да разбера решенията на Йоахим за мача с Корея. Той обърка всичко. Извади Месут Йозил и Сами Кедира след Мексико. Без тях бяхме малко по-добри срещу Швеция, но и двамата се върнаха вчера - защо? Аз мога да си обясня това само с лоялност, защото те бяха сред победителите в миналото Световно.

"Но те не са играчите, които бяха тогава. Езикът на тялото им е грешен. Те нямат манталитета и страстта от тогава. Когато погледна Йозил аз не виждам онзи играч от преди. Той е загубил скоростта си и не ми харесва стилът му на игра. Същото е с Кедира.

"Това обаче беше част от причината. Всеки добър германски отбор е имал лидер в редиците. Тази Германия нямаше лидер. За мен това беше кораб без капитан. Това означаваше, че няма кой да направлява кораба към правилното пристанище. 

"Сега трябва да променим нещата. Време е Йозил да изчезне, Кедира, дори Матс Хумелс и Мануел Нойер. 

"Тази сутрин аз се събудих с малко завист към Англия. Те все още са на Световно, имат млад, бърз отбор и добър нападател. Но и ние ще се върнем. Ще се върнем."

  Сподели
483