Уругвай си свърши работата срещу Русия за едно полувреме


FUTBOL-TV

Уругвай си свърши работата срещу Русия за едно полувреме

Уругвай се наложи над Русия с класическото 3:0 на "Космос Арена" в директна битка за първото място в Група "А". Двата тима вече си гарантираха участие на 1/8-финалите, но в крайна сметка стана ясно, че победителят в тази група ще срещне в следващата фаза втория от Група "В", в която са Испания, Португалия или Иран.

Луис Суарес откри резултата в 10-ата минута. Бентанкур бе фаулиран на границата на наказателното поле от Газински. Саурес изпълни фаула, стреляйки по земя в десния ъгъл - 1:0. В 23-тата Денис Черишев си отбеляза автогол, с който удвои аванса на "урусите". При тази ситуация Лаксалт стреля от над 25 метра, като топката рикошира в крака на Черишев и промени траекторията си, влизайки до гредата - 2:0.

Положението за домакините стана още по-неприятно в 37-ата минута, когато Смолников получи втори жълт картон заради нарушение срещу Лаксалт. След почивката темпото на игра видимо спадна и по всичко изглеждаше, че до нов гол няма да се стигне. Все пак в добавеното време Уругвай стигна до още едно попадение. Годин засече с глава центриране от корнер, а Акинфеев не изби добре и Единсон Кавани направи резултата класически с удар от близка дистанция.

  Сподели
390