Тите: Не рискувам здравето на Неймар


И. Ангелов

Тите: Не рискувам здравето на Неймар

Босът на Бразилия Тите настоя, че няма да се рискува със здравето на звездата Неймар след съмненията за негова контузия. В края на февруари нападателят счупи кост в ходилото си и успя да се върне точно преди старта на Световната купа, но получавайки 10 тежки влизания в първия мач срещу Швейцария впоследствие звездата напусна тренировка с подут глезен.

Запитан на пресконференция дали Неймар има проблем за срещата в петък с Коста Рика, Тите каза: "Не, не. Той получи удар в глезена, но все още сме в ранна фаза. Преди това го нямаше три и половина месеца, а той точно изигра първите си 90 минути.

"Това е наука и ние ще я уважаваме. Отнема около пет мача за да се върнеш във форма, а той вече засили този процес. В момента той е в развитие, не се тревожете. 

"Ние не жертваме здравето му. Той не играе само защото сме на Световно. Това са просто стъпки към пълното му възстановяване. Искаме да спечелим, но треньорът не може да си играе със здравето на играчите и да бъде нечестен за победата. Това ще е прекалено висока цена."

  Сподели
395