Звездният Салах ще постави Русия на колене


Н. Гавазов

Звездният Салах ще постави Русия на колене

Русия - Египет
Стадион: "Санкт Петербург", Санкт Петербург
Дата: 19.06.2018 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Енрке Касерас (Парагвай)

В Северната столица на Русия ще бъде поставено началото на втория кръг от груповата фаза на Мондиал 2018. Бижуто край Нева ще бъде домакин на срещата между домакините и националния отбор на Египет. Колективът на Станислав Черчесов ще се опита да продължи победния си път и да си осигури класиране за следващата фаза на турнира. Египет и звездният Мохамед Салах от своя страна ще се постараят да не допуснат това и да постигнат резултат, който да ги остави в борбата за класиране за плейофите на първенството.

Русия, която неуспешно проведе подготвителния период за Мондиал 2018, записвайки седем мача без победа, проведе впечатляващ мач срещу Саудитска Арабия. В тази среща руснаците направиха всичко каквото трябваше: вкараха ранен гол, удвоиха резултата в съблекалнята, смените положително се отразиха, "Сборная" постигна победа с 5:0 и единственият тъмен момент в мача бе контузията на Алан Дзагоев, за когото не всичко е загубено, ако Русия се класира за плейофите в турнира.

Разбира се, да се говори, че всичко е идеално в отбора на Черчесов е нереално. Саудитите не са тим, по който можеш да се сравняваш. "Орлите на пустинята" отстъпваха в качество и действия във всички линии и участъци на терена, освен това арабите нямаха никакви шансове за отбелязване на гол. Победата остави много положителни емоции в домакините, които бяха критикувани преди тази среща, въпросът сега е, дали руснаците осъзнават, че двата най-важни мача в групата тепърва предстоят.

Египет в първия кръг имаше за съперник фаворита в квартета Уругвай, от който загуби с 1:0. Не може да се каже, че хората на Ектор Купер проведоха слаб мач. Африканците показаха много организирана игра, тактическа грамотност в средата на терена и на последния рубеж, при това отлично контраатакуваха. Египтяните можеха да вкарат гол даже без Мохамед Салах! Всичко отиваше към равенство, но уругвайците имаха щастието да вкарат гол в последните минути след изпълнение на наказателен удар.

От този мач могат да бъдат направени няколко извода. Първо, "фараоните" са много добре подготвени физически, може би най-добре от всички отбори в групата. Второ, египтяните с лекота придвижват топката до средата на терена и дори до първата зона на атаката си. Трето, хората на Купер не изглеждаха никак зле в нападение, което предполага, че появата на звездния Салах само ще подсили атакуващата мощ на "фараоните".

Този мач е от голямо значение за двата тима. Равенството повече удовлетворява руснаците, още повече, че петте гола срещу Саудитска Арабия дава известно преимущество на "Сборная". Казаното до тук предполага две неща. Първо, руснаците ще се постараят да играят безупречно в защита и да дебнат съперника на контраатаки. Второ, египтяните ще бъдат по-активната страна, което предполага, че ще създадат предпоставки за контраатаките на своя противник. Оттук следват два въпроса: доколко руснаците качествено ще изпълнят намеренията си и доколко Салах ще има възможност да прояви класата си. Ясно е, че Египет не е Саудитска Арабия, така  че едва  ли всички контри  на домакините ще са убийствени. И едва ли най-добрият играч на Висшата лига на Англия ще има голяма свобода на действие.

Всичко това  ни изправя пред голяма дилема за резултата в мача и как могат да се развият събитията в срещата. Каквото и да кажем, двубоят ще е много интересен, с голяма интрига и съответно с всякакъв възможен край. Съветът ни към почитателите на изненадите е да се доверят на египтяните - освен тръпка, това ще донесе добра печалба, още повече, че коефициентът за успех на "фараоните" е прекалено голям за вероятността те да вземат мача. Тези, които не обичат риска, равенството е много разумна опция.

Прогноза: Русия - Египет 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Русия

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
14.06.2018 СП група A Русия 5 - 0 Саудитска Арабия
05.06.2018 Приятелски срещи Русия 1 - 1 Турция
30.05.2018 Приятелски срещи Австрия 1 - 0 Русия
27.03.2018 Приятелски срещи Русия 1 - 3 Франция
23.03.2018 Приятелски срещи Русия 0 - 3 Бразилия


Последни 5 срещи - Египет

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
15.06.2018 СП група A Египет 0 - 1 Уругвай
06.06.2018 Приятелски срещи Белгия 3 - 0 Египет
01.06.2018 Приятелски срещи Египет 0 - 0 Колумбия
25.05.2018 Приятелски срещи Кувейт 1 - 1 Египет
27.03.2018 Приятелски срещи Египет 0 - 1 Гърция


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
437