Петкович: Играем, без да мислим за превъзходството на съперника


Н. Гавазов

Петкович: Играем, без да мислим за превъзходството на съперника

Старши-треньорът на националния отбор на Швейцария Владимир Петкович сподели мнение за играта на отбора срещу Бразилия в мач от първия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018. Напомняме, че срещата се проведе на "Ростов Арена" в Ростов и завърши при резултат 1:1.

"Мисля, че всичко се разви добре. Гордея се със своя отбор. Ние не загубихме мотивация след допуснатия гол. Играчите са юнаци, това е добро начало. Не съм изненадан от тази игра и от резултата. Ние винаги се стараем да използваме своите шансове", заяви Петкович.

"Когато играеш със силен съперник, трябва да останеш реалист. Ние играем, без да мислим за превъзходството на съперника. Много съм доволен от увереността на моя отбор. Замених Бехрами, защото той имаше проблеми с мускула. Нужен ни е в предстоящите мачове и с това е свързано решението ми. Нормално е да е недоволен от смяната и да иска да се раздава, но аз трябва да мисля и за здравето му", добави специалистът.

"Имаме само една загуба в 22 мача. Никак не е лесно да поддържаме такова ниво, като в тази серия са двубоите с Испания и Бразилия. Със Сърбия също ни чака тежък двубой", каза още  Петкович.

"Мисля, че имаше спорни положения. Но в случая с нашия гол това е нормално единоборство. Нашият играч се възползва от свободната зона и вкара. Съперникът просто лошо се разположи. Не виждам никакъв фаул там. Освен това има и арбитри, които разглеждат ситуацията на видео. За мен всичко е ясно", коментира треньорът изравнителния гол на своите.

"Началото бе не лошо, но след това започнахме да бъркаме пасове, което ни попречи да тръгнем напред. На почивката посъветвах момчетата да играят по-високо и да избегнат излишните грешки. Футболистите следваха моите указания и аз съм им благодарен. Дисциплината зависи не само от изпълнителността, но и от обиграността. Проблемите през първото полувреме бяха именно заради липсата на обиграност", поясни Петкович.

"Не приемам твърденията за груба игра срещу Неймар. В повечето единоборства действахме чисто. Не е имало указания за твърда игра. Но, разбира се, постоянно се стараехме да го контролираме. Що се отнася до картоните, може би бяха много. Но при нас няма безразсъдни нарушения, симулации. Като цяло съм доволен от играта на отбора", завърши наставникът на Швейцария.

  Сподели
489