Хърватия - Нигерия: Потърсете изненадата


Н. Гавазов

Хърватия - Нигерия: Потърсете изненадата

Хърватия - Нигерия
Стадион: "Калининград", Калининград
Дата: 16.06.2017 г.
Час: 22:00
Стадион: Сандро Ричи (Бразилия)

Програмата на третия ден от финалите на Мондиал 2018 ще завърши в най-западната част на Руската федерация, където среща ще си дадат националните отбори на Хърватия и Нигерия. Това ще е първи двубой между тези тимове, така че срещата в Калининград ще стане първа и ще постави началото на по-следващата статистика.

Хърватия е статут на втори фаворит в групата, след Аржентина. Хората на Златко Далич завършиха на второ място в квалификационната си група след Исландия и пред Украйна, и трябваше да играят баражи с Гърция, за да получат билета за Русия. "Шахматистите" пометоха южните съседи и така спечелиха правото да участват в турнира. В подготвителния период хърватите не впечатлиха и допуснаха някои слабости в последната част на атаките си. Особено ясно това се видя в мача с Перу - европейците превъзхождаха, създаваха положение след положение и в крайна сметка загубиха с 3:0.

Нигерия се класира за Русия след безапелационно първо място във финала група от зона "Африка", в която бяха тимове като Замбия, Алжир и Камерун. "Съперорлите" завършиха без загуба, допуснаха само 4 попадения и вкараха 12 гола. Нигерийците обаче се провалиха в подготвителния период, след като нямат победа в последните си 4 мача, записвайки едно равенство срещу Конго. При това хората на Гернот Рор не издържаха изпитите срещу Сърбия и Чехия - тимове, които са на едно ниво с Нигерия. Изводът, който можем да направим за "африканските бразилци" е, че това е отбор, който може да победи всеки и да се провали срещу всеки, така че всичко трябва да очакваме от този колектив.

И двата съперника са в отлично кадрово състояние в навечерието на мача, без контузени играчи. Атаката на хърватите изглежда много заплашително в лицето на Марио Манджукич, Иван Перишич и Анджи Крамарич. Другото за отбелязване е, че Лука Модрич играе по-напред в националния отбор, отколкото в Реал Мадрид. Това значи, че Иван Ракитич и Марсело Брозович ще изпълняват малко по-дефанзивни функции.  

Много експерти твърдят, че нападението на "суперорлите" е по-силната част от всички линии в тима, след като защитата се провали в няколко срещи. Но истинският проблем е с вратарския пост, след като Винсънт Енияма се пенсионира, а Карл Икеме се лекува от левкемия.

Фаворит в мача е Хърватия и това се вижда от коефициентите на букмейкърите, които дават около 1.8 за успех на европейците и около 5.3 за победа на африканците. Трудно ще е да не се съгласим с това, но от друга страна казахме, че Нигерия е отбор, който може да победи всеки един съперник. А Хърватия не е някакъв тим от световна величина, изцяло попълнен със звездни играчи. Именно това обстоятелство е предпоставка да потърсим изненадата в мача. Защото разликата в класите между двата отбора не е толкова голяма, но големият марж в коефициентите просто изкушава да потърсим изненадата, а оттам и добра печалба.

Хърватия - Нигерия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Хърватска

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
08.06.2018 Приятелски срещи Хърватска 2 - 1 Сенегал
03.06.2018 Приятелски срещи Бразилия 2 - 0 Хърватска
28.03.2018 Приятелски срещи Мексико 0 - 1 Хърватска
24.03.2018 Приятелски срещи Перу 2 - 0 Хърватска
12.11.2017 СП Плейофи UEFA Гърция 0 - 0 Хърватска


Последни 5 срещи - Нигерия

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
06.06.2018 Приятелски срещи Чехия 1 - 0 Нигерия
02.06.2018 Приятелски срещи Англия 2 - 1 Нигерия
28.05.2018 Приятелски срещи Нигерия 1 - 1 Конго ДР
27.03.2018 Приятелски срещи Нигерия 0 - 2 Сърбия
23.03.2018 Приятелски срещи Полша 0 - 1 Нигерия


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
407